Test

Tarihler: 07 Mayıs 2004 Cuma ~ 07 Mayıs 2004 Cuma - Saat: 20:30

Yer: İstanbul Kültür Üniversitesi KEV Salonu

Nereden Alınır: İstanbul Kültür Üniversitesi

Adres: E-5 Karayolu Üzeri No:22 Şirinevler Bakırköy İstanbul

Telefon: 0212 639 30 24 / 6001

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 7, 2004 ~ May 7, 2004
Suna Kan “ Keman” Cana Gürmen “ Piyano”

Kültür Koleji Eğitim Vakfı ve İst. Kültür Üniversitesi’nin KEV Konserleri 10. Yılını Suna Kan “Keman” ve Cana Gürmen’in ”Piyano” vereceği muhteşem bir konserle kutluyor.
Konser 7 Mayıs 2004 Cuma günü Saat 20.30’da İKÜ KEV Salonu’nda gerçekleşecek.

Türk Keman Virtüözü Suna KAN, Türkiye’nin ilk bayan keman sanatçısıdır.Paris Konservatuarına gönderilmiş, Gabriel Boillon’un öğrencisi olarak öğrenim gördüğü konservatuarı 1952’de birincilikle bitirmiştir. Çeşitli uluslararası yarışmalara katılan Suna KAN, 1954 Cenevre Yarışmasında birincilik, 1955 Viotti Yarışmalarında birincilik, 1956 Münih yarışmasında ikincilik, 1957 Marguerita Long – Jacques Thibaud Paris Şehri Uluslararası Yarışmasında beşincilik ödülü kazanmıştır. Kültür elçimiz ünlü keman sanatçımız Suna KAN yurtdışında çeşitli ülkelerde birçok başarılı konserler vermiştir. Üstün bir teknik ve duyarlı bir yorum gücünün sahibi olan Suna KAN, Türk sanatına katkısına ve üstün hizmetlerine karşılık 1971 yılında Devlet Sanatçısı unvanıyla onurlandırılmıştır. Suna KAN Harika Çocuk olarak başladığı meslek yaşamına bugünde ilk günkü çoşkusuyla devam etmektedir.
Piyano eğitimine İstanbul Belediye Konservatuarın’da Prof. Ferdi Statzer’in sınıfında başlayan Cana GÜRMEN, daha sonra çalışmalarını Prof. Meral Yapalı ile sürdürdü. Bu arada Salzburg Mozarteum Müzik Akademisi’nde Prof. Sholz, Prof. Zecchi, ve Prof Engel’in ihtisas kurslarına katıldı. 1977 yılında Ankara Devlet Konservatuarı Yüksek Piyano Bölümü’nü başarı ile bitirerek, aynı yıl İstanbul Devlet Konservatuarı’na öğretim üyesi olarak atandı. Bu görevin yanısıra solistlik kariyerine de başlayan Gürmen, Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde ve yurt dışında Kıbrıs, Fransa, Ürdün, Bulgaristan, Moldova, Gürcistan ve Ukrayna’da resital ve orkestra eşliğinde konserler verdi.

PROGRAM:
G. F. HAENDEL (1685 – 1759): (Sonat, Mi Majör, Adagio, Allegro, Largo, Allegro.)
A. MOZART (1756 – 1791 ): Sonat, Sib Majör, Allegro moderato, Andantino, stenuto e cantabile, Rondo
R. SCHUMANN (1810 - 1856): (Sonat, la minör, Mit leiden schaftlichem Ausdruck, Allegretto, Lebhaft
MANUEL de FALLA (1876 – 1946): (Ispanyol Suiti, El Pano Moruna, Nana, Cancion, Polo, Astiruana, Jota
A. ADNAN SAYGUN: Horon

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT