Test

Tarihler: 30 Eylül 2004 Perşembe ~ 30 Eylül 2004 Perşembe - Saat: 20:30

Yer: Akbank Kültür Sanat Merkezi

Ücret: Tam: 10.000.000 TL Öğrenci: 5.000.000 TL.

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Akbank Kültür Sanat Merkezi

Adres: İstiklal Cad. No:14-18 Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 30, 2004 ~ Eyl 30, 2004
GÜLSİN ONAY (Piyano)

Türkiye’nin yetiştirdiği dünya çapında kariyere sahip, zamanımızın en büyük piyanistlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Onay, müzisyen bir ailenin çocuğu olarak İstanbul’da doğdu. Olağanüstü müzik yeteneğine sahip Gülsin Onay, ilk konserini 6 yaşındayken İstanbul Radyosu’nda verdi. İki yıl boyunca Mithat Fenmen ve A.Adnan Saygun’dan özel ders aldı. ‘Üstün yetenekli çocuklar kanunu’ kapsamında Fransa’ya gönderildi. Pierre Sancan, Nadia Boulanger ve Monique Hass gibi ünlü pedagog-sanatçılarla çalıştı. 16 yaşında, Paris Konservatuvarı’nın Piyano ve Oda Müziği bölümlerini ‘birincilik ödülü’ alarak bitirdi. Bu ödülü, Fransa’da ‘Marguerite Long-Jacques Thibaud’ ve İtalya’da ‘Ferrucio Busoni’ ödülleri takip etti. Sanatçının birlikte konser verdiği orkestralar arasında, Varşova Filarmoni, Berlin Radyo Senfoni, St.Petersburg, Dresden Filarmoni, Salzburg Mozarteum, Tokyo Senfoni, Japon Filarmoni, Basel Sinfonietta, İsrail Senfoni, Londra Şehir, Bavyera, Avusturya, Finlandiya, Danimarka, Hannover Radyo, Belçika Ulusal Orkestraları yer alıyor.

Repertuvarında klasik ve romantik bestecilerin yanı sıra; 20. yüzyıl bestecilerine de yer veren Gülsin Onay, Beethoven, Schubert, Chopin, Debussy, Ravel, Franck, Bartok, A.Adnan Saygun’un solo eserlerinin yanısıra Çaykovski, Hubert Stuppner, Mozart ve Saygun’un piyano konçertolarının CD kayıtlarını yaptı.

Gülsin Onay, Varşova Sonbaharı, Stayr Sonbaharı, Berlin Festivali, Granada Festivali, Würzburg Mozart Festivali, Schleswig-Holstein Festivali, Ankara Festivali, İstanbul Festivali gibi önemli festivallere sürekli olarak davet edilmektedir.
1987’de ‘Devlet Sanatçısı’ ünvanına layık görülen sanatçıya, 1998’de Boğaziçi Üniversitesi tarafından ‘Fahri Doktora’ verildi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT