Test

Tarihler: 19 Eylül 2004 Pazar ~ 19 Eylül 2004 Pazar - Saat: 17:00

Yer: Old City

Ücret: 20.000.000 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Old City

Adres: Turnacıbaşı Sok. No:5/5 Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 19, 2004 ~ Eyl 19, 2004
C E Z A “rapstar”
19 Eylül Saat 17.00 OLD CİTY

CEZA; 1977 yılında Üsküdar/İstanbul’da doğdu. Rap müziğe olan ilgisi ilkokul yıllarında sıra arkadaşından ödünç aldığı kasetlerle başladı. Ceza tabii ki gerçek ismi değil, bu onun hiphop’ta kullanmak için seçtiği yada daha doğrusu kazandığı bir lakap! Katıldığı hiphop partilerinde, Freestyle rap (yani o an sahneye çıkıp müzik eşliğinde, o an yazılan sözlerle rap yapma) yarışmalarında her zaman birinci olan Ceza için diğer yarışmacılar hep “eyvah Ceza’mız geldi” diyorlarmış ve bunun sonucunda, o da Ceza’yı lakap olarak kullanmaya başlamış.

Gençlik yıllarında, çeşitli projelerde yer alan CEZA, 1998 yılında Dr. Fuchs ile bir araya gelerek NEFRET’i kurdu. Kendi çabalarıyla yaptıkları deneme kayıtları sonrasında “Yeraltı Operasyonu” isimli toplama Türkçe Rap albümünde yer aldılar.

“YERALTI OPERASYONU”nda en çok ilgi çeken grup olan NEFRET, kısa bir süre sonra HAMMER MÜZİK ile anlaşarak ilk albümü “Meclis-i Ala İstanbul”u yayınladı. Albümün hit parçası “İstanbul” için çekilen videoklip birçok yerel ve ulusal TV kanalında yayınlandı. Albüm sonrası Türk ve Yabancı basından olumlu eleştiriler alan NEFRET; H2000, J&B DANCE Festivali ve Avrupa Müzik Festivali gibi büyük organizasyonlarda sahne aldı. “Meclis-i Ala İstanbul” albümleri HAMMER MÜZİK ’in distribütörleri tarafından Türkiye ile aynı anda Avrupa’da da piyasaya sürüldü. Özellikle Türkçe Rap’in büyük ilgi gördüğü Almanya’da Türkiye’den çıkan bir grup için yüksek bir satış rakamına ulaştı.

İkinci albümleri “Anahtar” için İstanbul’da DIGITALMIX stüdyosunda kayıda giren NEFRET, çalışmalarını 2001 yılının Temmuz ayında tamamladı. CARTEL grubundan ERCİ E, WU TANG CLAN için yaptığı featuring ile büyük isim yapan BEKTAŞ, MEGALOMANIAX grubundan KADER K, ve “Gerçek Kal” albümüyle adından söz ettiren FRESH B’nin de konuk olduğu albümde scratch’ler Almanya’nın ünlü DJ’leri DJ Rocky ve DJ Ness tarafından atıldı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT