Test

Tarihler: 10 Ekim 2004 Pazar ~ 10 Ekim 2004 Pazar - Saat: 16:00

Yer: Babylon

Ücret: 12.000.000 TL

Nereden Alınır: Akbank Kültür Sanat Merkezi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Babylon, Biletix Satış Nokatları, www.biletix.com ve Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00

Adres: Şehbender Sokak No 3 Tünel Asmalımescit Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 292 73 68 (Babylon)

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 10, 2004 ~ Eki 10, 2004
Caz Müziğinin devleri 6-16 Ekim’de Akbank 14. Caz Festivali’nde... İstanbul müzik ortamının en uzun ömürlü caz festivali ve caz tutkunlarının favorisi Akbank 14. Caz Festivali Ekim ayında Dünya’nın en önemli müzisyenlerini İstanbullularla buluşturmaya hazırlanıyor.

Cazın benzersiz, rengarenk dünyasını dinleyiciye yansıtmak Akbank Caz Festivali’nin temel geleneği... Festivalin mekanları Aya İrini, Babylon, Cemal Reşit Rey, Yeni Melek Performans Merkezi ve Akbank Kültür Sanat Merkezi... Konserleri, Akbank Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen film gösterimleri ve “workshop”lar destekleyecek..

SELEN GÜLÜN TRİO, ELVAN ARACI QUARTET, 34 K PROJECT:
10 Ekim Pazar Saat 16:00, Babylon
16:00 Selen Gülün Trio
18:00 Elvan Aracı Quartet
20:00 34 K Project

K34: İstanbul-Köln hattında sıkı bir görsel-işitsel bağ kuran K-34 projesi iki kültürü birbirine eklemlendirmek için akla gelen her türlü sanatsal yönteme başvuruyor. K-34, Ceren Oykut ve H. D. Moll’un animasyonlarına, Baba Zula’nın, Alman Last Affair’in ve Köln’ün müzikal anlamda medar-ı iftiharı Can’in eklenmesiyle ortaya çıkan bir proje. Can grubundan, şimdiki drum machine’lere ilham kaynağı olan ve dünyanin en çok sample’lanan davulcularıdan biri olan Jackie Liebezeit’in katılımı ile son halini alan K-34’ün Türkiye’deki ilk konserinde görsel ekibe konuk olarak sanatçı Selda Asal da katılacak.

SELEN GÜLÜN TRIO: Gülün, Aydın Esen ile başladığı caz çalışmalarını 1996’da Berklee College of Music’te taçlandırdı. Berklee’de caz besteciliği eğitimi alan Gülün “Charles Mingus Kompozisyon Ödülü ve Bursu” , “British Council Collaborations in Music” ödülü aldı. Dartford Senfoni Orkestrası için yazdığı senfonik eserle özellikle İngiltere’de büyük ilgi uyandırdı. Cazın temel ögeleri arasına aksak ritimler ekleyerek “buralardan” küçük notlar düşen Selen Gülün, İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik bölümünde öğretim görevlisi; Just About Jazz ve liderliğini sürdürdüğü trio ile yurt içi ve uluslararası performaslarına devam ediyor.

ELVAN ARICI: Piyanist Elvan Arıcı, Türk cazına önemli katkısı bulunmuş pek çok isimle çalıştıktan sonra 70’li yıllarda İsveç’e yerleşip Okay Temiz’le birlikte çalmaya başladı. Red Mitchell, Horace Parlan, Doug Rainey, Muvaffak Falay gibi isimlerle çalışan Arıcı, İsveç’li saksafoncu Bernt Rosengren’in Jazz Big Band’ine katıldı ve 1990’a kadar bu grupla çaldı. Arıcı, 2003’te kendi grubu Modern Jazz’ı kurdu. “Elvan Arıcı Quartet” modern jazz’dan, latin’e, fusion jazz’dan, funk’a kadar geniş bir yelpazede ağırlıklı olarak kendi bestelerini çalacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT