Test

Tarihler: 23 Kasım 2004 Salı ~ 23 Kasım 2004 Salı - Saat: 20:00

Yer: İş Sanat Kültür Merkezi

Ücret: 27.000.000 TL - 22.000.000 TL - İndirimli: 17.000.000 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve İş Sanat Kültür Merkezi

Adres: İş Kuleleri, Levent Levent İstanbul

Telefon: 0212 316 10 83

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 23, 2004 ~ Kas 23, 2004
Lizz Wright
Lizz Wright – vokal, Jon Cowherd – piyano, Jeffrey Haynes – vurmalı çalgılar, Carl Burnett - gitar
“Bu ismi aklınızda iyi tutun! Cazın yükselen yıldızlarından biri o…” Rolling Stone France
“Unutulmaz bir ses…” Telerama

Gelecekte caz vokalinin büyük isimlerinden biri olarak adından söz ettirecek olan Lizz Wright, Verve’den yayınladığı “Salt” isimli albümünün turnesi kapsamında İşSanat’ta. Henüz 24 yaşında olmasına rağmen, duygusal tonlamaları ve benzersiz kıvamdaki kontralto sesiyle caz dünyasının bütün dikkatlerini üzerine çeken sanatçı, çıkardığı ilk albümle müzikseverlerin gönüllerini fethetmiş durumda.

Cazdan blues’a ve pop’a kadar değişik türler arasında kolayca geçiş yapmak ve söylediği şarkılara tamamen sahip çıkabilmek, caz vokalistlerindeki “deha”nın en büyük göstergelerinden biri. Yeni nesilden genç bir caz vokalisti, Lizz Wright, bu dehaya sahip. Henüz kimsenin tanımadığı bir müzisyenken, Billie Holliday anısına 11 Temmuz 2002 akşamı Chicago’da düzenlenen konserde sahneye çıkmasıyla birlikte 24 saat içinde yıldızlaşan Wright, bundan bir hafta sonra yine Holiday anısına Los Angeles’ta düzenlenen konserde gerçekleştirdiği performansla rüştünü ispatlamıştı ve bu performansı Los Angeles Times caz eleştirmeni Don Heckman’a göre “gecenin gerçek sürprizi”ydi.

Kilisede gospel korosunda şarkı söyleyerek müziğe başlayan Lizz Wright, liseyi bitirdiği yıllarda siyah pop ve drum’n bass müziğine ilgi duydu. Daha sonraki yıllarda ABD ve dünyanın çeşitli caz klüplerinde ve sahnelerinde “yıldızını parlatan” sanatçı, Mayıs 2003’te Verve etiketiyle yayınladığı “Salt” albümüyle müzik dünyasına hızlı bir giriş yaptı. Jazz/pop standartlarından oluşan albümde Wright’ın beş bestesinin yanı sıra, davulcu Brian Blade’in de bir bestesi yer alıyor. Blade, Danilo Perez ve Chris Potter’ın Wright’a eşlik ettiği albüm, kısa zamanda büyük bir beğeni topladı ve dünyada 200 bin kopya sattı.
İşsanat

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT