Test

Tarihler: 24 Eylül 2005 Cumartesi ~ 24 Eylül 2005 Cumartesi - Saat: 19:30

Yer: Yeni Melek Gösteri Merkezi

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, Kadıköy Seyhan Müzik, Beyoğlu Metropol, Beşiktaş Neydan Fotokopi, İstiklal Kitapevi, Şişli Kelepir Kitapevi, Şirinevler Anatolia, Avcılar Ezgi Müzik, Bakırköy Beyaz Adam Kitapevi

Adres: İstiklal Cad. Gazeteci Erol Dernek Sok. No 13, Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 251 10 71

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 24, 2005 ~ Eyl 24, 2005
Çar Newa Yeni Melek`te
24 Eylül 2005 Saat: 19:30

Çar Newa
1988 yılında Ankara`da, aralarında Dr. Ahmet Kaya, Dr. Fikri Kutlay ve Abdülmelik Şeyh Bekir`in de bulunduğu Kürt öğrenciler tarafından kurulan Koma Amed ile başlayan bir serüvendir Çar Newa. 1990 yıllarında, Kulîlka Azadî (Özgürlük Çiçeği) adlı ilk albümlerini, çok zor şartlarda buldukları stüdyolarda tamamlarlar.

1993 yılında Koma Amed olarak solist Serhat Karakaş�ında grupta yer alması ile birlikte çalışmalarını Mezopotamya Kültür Merkezinde yürütürler. Buradaki çalışmalarda "Agir û Mirov" (Ateş ve İnsan) ile insanın ateşle dansını ve "Dergûş" (Beşik) adlı albümle de beşikte bırakılmış Kürtçe ezgilerin, şarkıların büyümesine, uluslararasılaşmasına ön ayak oldular. Hatta albüm dönemin dışişleri bakanı İsmail Cem`in dış gezilerinde çantasının bir yerinde her zaman yer etti ve dış görüşmelerde muhattaplara hediye edildi.

1997 yılında grupta yer alan müzisyenlerin önemli bir kısmı yurt dışına çıktı. Ama grup yeni bir solukla ve yeni bir isimle müzikal çalışmalarına devam etti. Grup artık çoğunlukla yurt dışından olmak üzere - (ki grubun bir bölümü her zaman burada müzikal çalışmalar ve özellikle derleme çalışmalarını sürdürdüler) - Çar Newa (Dört Meoldi) ismiyle, "Sî" (Gölge) ve "Mak", yani anaçlık, doğurganlık, üretkenlik adlı albümlerle, üretmeye devam ettiler. Sezen Aksu "Mak" albümü için şöyle der; "Ben Müziğin tanrının nefesi olduğuna inananlardanım ve hayatı karşılayabilmek için o nefesin sudan ekmekten gerekli olduğuna" Mak albümü ile hayat türkülerden geçip bir kez daha güzelleşti.. Ve Sezen Aksu Mak albümünde yer alan `Buke`(Gelin) adlı şarkıyı repertuarına alarak 2003 yılında gerçekleştirdiği konserlerinde Diyarbakır Çocuk Korusuyla birlikte seslendirdi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT