Tuluyhan Uğurlu Kadıköy Şehremini Osman Hamdi Bey İçin Çalıyor

Tarihler: 10 Aralık 2010 Cuma ~ 10 Aralık 2010 Cuma - Saat: 20:00

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Adres: Bağdat Cad. Haldun Taner Sok. No:11 Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 467 36 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 10, 2010 ~ Ara 10, 2010

Piyanist Tuluyhan Uğurlu, Osman Hamdi Bey`in ölümünün yüzüncü yılı etkinlikleri çerçevesinde üçüncü konserini 10 Aralık 2010 Cuma akşamı Saat 20.00`da Caddebostan Kültür Merkezi`nde veriyor. Memuriyet hayatı içinde bir dönem "Kadıköy Şehremini-Kadıköy Belediye Başkanı" olarak da görev yapan Osman Hamdi Bey onuruna verilecek konseri Kadıköy Belediyesi düzenliyor. Konserde Tuluyhan Uğurlu, Anadolu uygarlıklarını anlatacağı "Güneş Ülke Anadolu" isimli eserini seslendiriyor. Tuluyhan Uğurlu-Osman Hamdi Bey Konseri ücretsiz olarak izlenebilir.

UNESCO`nun Osman Hamdi Bey Yılı olarak belirlediği 2010 yılı içinde Tuluyhan Uğurlu ilk konserini Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın katkılarıyla, Osman Hamdi Bey`in kurduğu İstanbul Arkeoloji Müzesi bahçesinde gerçekleştirdi. Kocaeli Belediyesi ise etkinliklere Gebze-Eskihisar`da Osman Hamdi Bey evinin bahçesinde düzenlediği konserle katıldı. Osman Hamdi Bey`in kabrinin de bulunduğu Eskihisar konserinin ardından Kadıköy Belediyesi 2010 yılının son etkinliğini Caddebostan Kültür Merkezi`nde gerçekleştiriyor.

Tuluyhan Uğurlu, "Güneş Ülke Anadolu" isimli eserinde neoloitik çağdan bugüne Anadolu uygarlıklarını anlatıyor. Çatalhöyükle başlayıp, Hitit, Frig, Lidya, Likya, Urartu, Roma, Bizans, Sulçuklu, Osmanlı ile süren konser Cumhuriyet`le noktalanıyor. Eserin başında ve sonunda Osman Hamdi Bey`i anlatılan görsel sunum, Tuluyhan Uğurlu`nun müziği eşliğinde sunuluyor. Konserde Tuluyhan Uğurlu`ya kavalda Murat Toraman, viyolada Doğukan Çokşeker, elektro gitar ve yaylı tamburda Uğur Varol ve vurmalı enstrümanlarda Gürkan Özkan eşlik ediyorlar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT