Yıldızlar ve Ustalar

Tarihler: 13 Mart 2011 Pazar ~ 13 Mart 2011 Pazar - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori: 28,50 TL - 2. Kategori: 23,00 TL - 3. Kategori: 17,00 TL - 4. Kategori: 12,00 TL

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, CRR Gişe

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye, Şişli İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 13, 2011 ~ Mar 13, 2011

Oda Müziği Konseri
Gürhan Eteke (Klarnet)
Pierre Amoyal (Keman)
Andrey Baranov (Keman
Miguel da Silva (Viyola)
Yovan Markovitch (Viyolonsel)
İris Şentürker (Piyano)

Program
Johannes Brahms
Klarnet ve Yaylı Çalgılar için Beşli” Si Minör, Op.115
1- Allegro
2- Adagio
3- Andantino-Presto non assai, ma con sentimento
4- Finale. Con moto- Un poco meno mosso
- Ara -
Robert Schumann
“Piyanolu Beşli” Mi bemol Majör, Op.44
1- Allegro brillante
2- In modo d’una Marcia. Un poco largamente-Agitato
3- Scherzo. Molto vivace
4-Allegro ma non troppo
Sergei Prokofyev “Klarnet, Yaylı Kuartet ve Piyano için Yahudi Temaları Üzerine Üvertür” Op.34

Uluslararası solist sanatçılardan oluşan topluluk, bu konserde romantik dönemin en önemli bestecilerinden Johannes Brahms’ın Op.115 Klarnetli Beşli’sini, Robert Schumann’ın Op.44 Piyanolu Beşli’sini ve Prokofyev’in Op.34 Yahudi Temaları Üzerine Üvertür’ünü seslendiriyor.

Konserin proje yönetmeni ve uluslararası klarnet sanatçımız Gürhan Eteke, birçok grubun yanı sıra son zamanlarda büyük çıkış yapan İstanbul Klarnet Korosu’nun da kurucusu ve genel sanat yönetmenidir. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda öğretim görevlisi olarak görev yapan sanatçı, klarnet, orkestra repertuarı ve oda müziği dersleri vermekte ve Buffet Crampon yapımı “Tosca” klarnetler ile sanatını icra etmektedir.

Toplulukta 1. Keman partilerini yorumlayacak ünlü keman virtüözü Pierre Amoyal, Camerata Lausanne’ın kurucusu ve şefi, ayrıca Lausanne Konservatuarı’nın Keman Profesörüdür. Paris Konservatuarı’ndaki en genç profesör olma ünvanını da halen korumakta olan sanatçı, Stradivarius tarafından 1717 yılında yapılmış dünyanın en değerli çalgılarından biri; ünlü “Kochanski” ile sanatını icra etmektedir.

2. Kemanda 13 uluslararası yarışmada performansı ve virtüozitesi ile ödüller kazanmış sıra dışı bir yetenek olan Andrey Baranov yer alıyor. Altı yaşında başladığı keman eğitimine Rimski-Korsakov Konservatuarı’nda Prof. V. Y. Ovcharek, St. Petersburg Konservatuarı’nda Prof. P. V. Popov ile devam etti. Lozan Konservatuarı’nda öğrencisi olduğu Pierre Amoyal’a 2009’dan bu yana asistanlık yapmaktadır. Dünyadaki en değerli çalgılardan; ünlü usta Guarneri yapımı bir keman kullanmaktadır.

Ünlü Ysaÿe Quartet’in üyeleri ve Paris Ulusal Bölge Konservatuarı oda müziği profesörleri olan iki sanatçı; viyola sanatçısı Miguel da Silva 1790 yılında Lorenzo Storioni tarafından Cremona’da yapılmış bir viyola çalmakta, viyolonsel sanatçısı Yovan Markovitch ise, 1739 yılında ünlü lutiye Petrus Guarneri tarafından Venedik’te yapılmış bir çello kullanmaktadır.

İngiliz ve Fransız Hükümetlerinin bursları ile Manchester’da Royal Northern College of Music’de ve Paris’te Alfred Cortot Ecole Normale de Musique’de çeşitli lisans üstü programlarını tamamlayan ödüllü uluslararası piyanistimiz İris Şentürker, Diplôme Superieur de Concertiste sınıfında hem piyano, hem oda müziği çalışmalarını Paris’te Alfred Cortot Concours Diplômes Superieurs de Concertiste 2005 oda muziği yarışması’nda da oybirliği ile birinci olarak tamamlamıştır. Halen MSGSÜ Devlet Konservatuvarı’nda piyano ve oda müziği öğretmenliği yapmaktadır.

Klarnet, piyano ve yaylılar için yazılmış repertuarın, ruhsal ve yapısal açıdan en üst düzeyde bestelenmiş en renkli eserlerinin; oda müziği alanında uzmanlaşmış sanatçılar tarafından yorumlanacağı bu konser bir CRR organizasyonudur.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT