`Ustalara Saygı`nın Konuğu; Buruk Duyguların Şairi Cahit Sıtkı Tarancı

Tarihler: 13 Aralık 2010 Pazartesi ~ 13 Aralık 2010 Pazartesi 13 Aralık 2010 Pazartesi Saat: 20.00

Yer: Melih Cevdet Anday Sahnesi- Akatlar Kültür Merkezi

Adres: Akatlar Adalar İstanbul

Telefon: 0 212 351 93 84

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 13, 2010 ~ Ara 13, 2010
100. doğumyılı kutlanan Cahit Sıtkı Tarancı için hazırlanan gece, 13 Aralık’ta gerçekleştirilecek

“Ustalara Saygı”nın konuğu buruk duyguların şairi

Etkinlik: Ustalara Saygı Toplantısı – Cahit Sıtkı Tarancı
Tarih: 13 Aralık 2010 Pazartesi
Yer: Melih Cevdet Anday Sahnesi- Akatlar Kültür Merkezi
Saat: 20.00

Şiirimize “Otuz Beş Yaş”ı armağan eden Cahit Sıtkı Tarancı, Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” toplantıları kapsamında anılacak. Usta şair için, 100. doğumyılı nedeniyle gerçekleştirilecek etkinlik, Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde (Akatlar Kültür Merkezi), 13 Aralık Pazartesi akşamı saat 20.00’den itibaren takip edilebilecek.

Faruk Şüyün’ün hazırladığı “Ustalara Saygı” toplantısında; şiirlerinde özellikle ölüm, yalnızlık, yitik aşklar, yaşama sevinci, özlem gibi konular üzerinde duran Tarancı’nın sanatını Prof. Dr. Abdullah Uçman, Adnan Özyalçıner, Baki Asıltürk, Beşir Ayvazoğlu, Prof. Dr. İnci Enginün, Ömer Erdem, Sennur Sezer ve Prof. Dr. Zeynep Kerman yorumlayacak.

“Abbas”, “Akşam Vakti”, “Ömrümde Sükut”, “Düşten Güzel”, “Desem ki”, “Gün Eksilmesin Penceremden”, “Memleket İsterim” gibi unutulmaz şiirlerin yaratıcısı için hazırlanan geceye, sanatçının hayatta kalan tek kardeşi Yılmaz Tarancı ve yaşıtı kuzeni Reşit İskenderoğlu da katılarak Cahit Sıtkı Tarancı’yla ilgili anılarını konuklarla paylaşacaklar.

Tuna Egemen’in moderatörlüğünü üstleneceği “Ustalara Saygı” toplantısında; 1956 yılında, henüz 46 yaşındayken aramızdan ayrılan Tarancı’nın ölümsüz dizeleri de konuklara sunulacak. Dilara Küçükşahin’in ustanın şarkıya dönüşen şiirlerini seslendireceği gecede, Tuna Egemen ve Ergün Işıldar da bir şiir dinletisi gerçekleştirecek. Etkinlikte Cahit Sıtkı Tarancı’nın yaşamının farklı dönemlerini belgeleyen fotoğraflardan oluşan bir dia gösterisi de izlenebilecek.

“Ustalara Saygı” toplantıları 20 Aralık’ta Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça için hazırlanan gece ile sürecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT