1990 Sonrası Türk Dünyasında Kültürel Değişimler

Tarihler: 06 Aralık 2003 Cumartesi ~ 07 Aralık 2003 Pazar 6-7 Aralık Saat 09:30-18:00

Yer: Bilgi Üniversitesi Kuştepe Kampüsü Akademik Kurul Odası

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Bilgi Üniversitesi

Adres: İnönü Cad. No:28 Kuştepe-Şişli Şişli İstanbul

Telefon: 0212 216 22 22

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 6, 2003 ~ Ara 7, 2003
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Sosyoloji Bölümü ve Orient Institut İstanbul, 6 – 7 Aralık tarihlerinde 09:30 – 18:00 arasında Kuştepe Kampüsü Akademik Kurul Odası’nda “1990 Sonrası Türk Dünyasında Kültürel Değişimler” başlıklı sempozyuma ev sahipliği yapıyor.
1991 yılında Sovyetler Birliği’nin çökmesiyle Türk dünyası siyasi ve kültürel alanda önemli değişimlerle karşı karşıya kaldı. Sempozyum; toplumsal ilişkiler, giyim kuşam ve moda, yeme içme, aile yapısı, edebiyat, tarih algılamaları, eğitim, din gibi kültürel üretim alanına giren konular başta olmak üzere, toplumsal ve kültürel dönüşümler üzerinde odaklanacak. Türk dünyasının çeşitli yönlerini inceleyen akademisyenler ve araştırmacılar toplumsal hayat ve ‘kamusal’ ve ‘özel’ alanlardaki değişimleri tartışacaklar.
Konferansa, Orient-Institut, Istanbul’dan; Claus Schönig, Astrid Menz, Börte Sagaster ve Catharina Duff, Kansas State University’den Arienne Dwyer, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden; Arus Yumul, Christoph Neumann ve Uğur Kömeçoğlu, Frankfurt Folklore Museum’dan Filiz Çakır, Mainz University’den Filiz Kıral, Araştırmacı Hanne Straube, Halle University’den Ildiko Beller, Humboldt University’den Ingeborg Baldauf, Frankfurt University’den Irina Neuskaya, Araştırmacı Özkan Ezli, Bochum University’den Raoul Motika, Marmara Üniversitesi’nden Şermin Kaşka, Bahçeşehir Üniversitesi’nden Süheyla Schröder ve Leipzig University’den Udo Mischek katılacaklar. Sempozyum, tüm ilgilenenlerin katılımına açık.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT