23. IIC Kongresi, Sakıp Sabancı Müzesi’nin İşbirliğiyle İstanbul’da Gerçekleştiriliyor

Tarihler: 20 Eylül 2010 Pazartesi ~ 24 Eylül 2010 Cuma

Yer: Sabancı Center

Adres: Levent İstanbul Levent İstanbul

Telefon: 0212 277 22 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 20, 2010 ~ Eyl 24, 2010

23. IIC Kongresi, Sakıp Sabancı Müzesi’nin İşbirliğiyle İstanbul’da Gerçekleştiriliyor

Uluslararası Tarih ve Sanat Eserlerini Koruma Enstitüsü’nün (IIC - International Institute for Conservation of Historic and Artistic Works), iki yılda bir düzenlediği kongre, S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi’nin (SSM) işbirliğiyle ilk kez İstanbul’da gerçekleştiriliyor. 20-24 Eylül 2010 tarihlerinde Sabancı Center’da yapılacak 23. IIC Kongresi, “Kültürel Mirası Koruma ve Doğu Akdeniz” konusuna odaklanıyor. Kongrede, dünyanın en eski ve köklü uygarlıklarının doğum yeri olan Doğu Akdeniz bölgesine ait kültür mirasının korunması tartışılacak.

Kongrede bildiri sunacak uluslararası uzmanlar, Doğu Akdeniz topraklarını kültür mirası açısından dünyanın en zengin bölgelerinden biri yapan eserlerin, arkeolojik alanların, sıra dışı mimari örneklerin bakımı ve korunmasıyla ilgili fikir alışverişi yapacak. 40’ın üzerinde konuşmacının katılacağı kongrede, “sit alanı ve kent konservasyonu yönetimi”, “dokumalar, heykel, deri ve elyazmalarının korunması ve araştırılması” konuları ele alınacak. Toplantıda ayrıca; “iç mekân resimleri, dekoratif yüzeyler, mozaik, duvar ve mezar resimleri konservasyonu”, “konservasyon tarihi ve tekniklerinin incelenmesi” konuları da anlatılacak. Uygulamaları ve bu alandaki ileri teknolojiyi karşılaştıracak konuşmacılar, gelişmeleri paylaşarak, Doğu Akdeniz’in eşsiz kültürel mirasının korunmasına dikkat çekecek.

Bildirilerin 20, 21, 23 ve 24 Eylül tarihlerinde sunulacağı kongre kapsamında, 22 Eylül Çarşamba günü, İstanbul’un tarihi mekanlarına ücretli geziler düzenlenecek. 21 Eylül Salı günü saat 19:00’da, “Between Home and History: Managing the Inerface Between Preservation and Development of Living Places” başlıklı bir yuvarlak masa toplantısı yapılacak. SSM bünyesinde yer alan The Seed’de gerçekleştirilecek toplantıda, David Lowenthal, Prof. Dr. Leyla Neyzi, Dr. Stephen Bond, Prof. Dr. Ayfer Bartu Candan, Dr. Francesco Siravo ve Aslı Kıyak İngin’den oluşan panelistler, tarihi değere sahip ancak içinde yaşamın sürdüğü semt ve mekanların nasıl korunabileceğini tartışacak.

Kongrenin önemine değinen SSM Müdürü Dr. Nazan Ölçer, “Tarihsel değerlerin, geleceğin yaratılmasındaki büyük önemi tartışılamaz. Bu birikimin gelecek nesillere aktarılabilmesi ise ancak kültürel mirasın korunmasıyla gerçekleştirilebilir. Özellikle hükümetlere ve yerel yönetimlere bu konuda çok iş düşüyor. Zira günümüzde artık gelişen teknoloji, her alanda olduğu gibi, kültürel mirasın korunmasında da, yeni yöntem ve uygulamaların hayata geçmesine olanak tanıyor. Bu kongrenin alanında dünya çapındaki uzmanları bir araya getirerek, kültürel mirasın önemine ve tüm yönleriyle korunmasına dikkat çekeceğine inanıyorum.” dedi.

Kültürel mirasın korunması konusuyla ilgilenen ve bu alandaki gelişmeleri takip eden her kesimden dinleyicinin katılabileceği ücretli kongrede, IIC üyelerine indirim yapılıyor. Bildirilerin İngilizce ve Türkçe sunulacağı kongrede, simultane çeviri yapılacak. İngilizce basılacak bildiri kitapçıklarında Türkçe özetlere de yer verilecek. Kongrede tebliğ edilen bildirilerin tümü, Yayın Komitesi tarafından kitapçık haline getirilerek katılımcılara dağıtılacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT