5. Dünya Su Forumu

Tarihler: 16 Mart 2009 Pazartesi ~ 22 Mart 2009 Pazar 16-22 Mart 2009

Yer: Sütlüce Kongre ve Kültür Merkezi ve Feshane

Nereden Alınır: http://www.worldwaterforum5.org/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 16, 2009 ~ Mar 22, 2009
İstanbul’da 16 Mart’ta başlayacak 5. Dünya Su Forumu’na 8 bin 155 yabancı ve 10 binin üzerinde Türk katılımcı kaydını yaptırdı.
5. Dünya Su Forumu’na Katılım 20 Bin Kişiye Ulaştı
16-22 Mart 2009 tarihlerinde İstanbul’da toplanacak 5. Dünya Su Forumu’nun kayıtları hızla sürüyor. Foruma 7 gün kala yabancı kayıtlı katılımcı sayısı 8 bini aştı. Forum sırasında katılımcı sayısının 20.000’in üzerinde olması bekleniyor. Foruma, Mısır, Güney Kore, Ekvator, İran gibi ülkelerin Devlet Başkanlarının yanı sıra Japonya, Hollanda ve Monaco Prensleri de konuk olacaklar.

İstanbul, 5. Dünya Su Forumu için 20.000 kişiyi ağırlamaya hazırlanıyor. Forum’un başlamasına 7 gün kala, kayıtlı yabancı katılımcı sayısı 8.000’e ulaştı. 5. Dünya Su Forumu, katılımcıların yanı sıra yaklaşık 180 ülkenin Su ve Çevre Bakanı’nı, 25 Devlet Başkanı’nı ve 20 şehrin Belediye Başkanı’nı da konuk edecek.

5. Dünya Su Forumu’ kapsamında gerçekleşecek Devlet Başkanları Zirvesine katılacak isimler arasında, Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, Japonya Devlet Başkanı Taro Aso, İran Devlet Başkanı Mahmut Ahmedinejat, Tacikisitan Devlet Başkanı İmamali Rahmanov, Kırgızistan Devlet Başkanı Kurmanbek Bakiyev, Ekvator Devlet Başkanı Rafael Correa ve Güney Kore Devlet Başkanı Lee Myung var.

İstanbul Prensleri ağırlayacak Devlet Başkanları Zirvesi’ne, bu isimlerin yanı sıra Monaco Prensliği’nden Prens Albert II, Hollanda Kraliyet ailesinde Prince of Oranje olarak bilinen Prens Pieter, Fas’tan Kral VI Muhammed ve Japonya Veliaht Prensi Naruhito Kotaishi de katılacak. 5. Dünya Su Forumu nedeniyle İstanbul’da olacak isimler arasında Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı Sha Zukang, OECD Genel Sekreter Angel Guirra ve UNESCO Genel Direktörü Koichiro Matsuura da var.

İstanbul Su Mutabakatı
5. Dünya Su Forumu, yerel idareler ve su ilişkisi konusunda da tarihi bir buluşmaya sahne olacak. Yerel idareleri su konusunda acil önlemler almaya ve belirli bazı kriterleri yerine getirmeyi taahhüt etmeye davet eden “İstanbul Su Mutabakatı” da, 5. Dünya Su Forumu’nda imzaya açılacak. “İstanbul Su Mutabakatı”nın ilk adımı, 2008 yılında 22 Mart’ta kutlanan Dünya Su Günü’nde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından atıldı. Mutabakat metninin son taslağı, 14-15 Şubat 2009 tarihinde gerçekleştirilen I. İstanbul Su Forumu’nda hazır hale geldi. Dünyanın önemli kentlerinden olan Lyon, Marsilya, Paris, Rotterdam, Strasburg, Stuttgart, Viyana, Zaragoza, Brisbane, Chicago ve İstanbul champion city olarak mutabakatı imzalamayı kabul eden şehirler arasında. Bu şehirlerin belediye başkanları da gelecek hafta İstanbuL’da olacak.

Yeşil Forum Girişimi
Pek çok ilki barındıracak olan 5. Dünya Su Forumu, Yeşil Forum Girişimi ile de farklılık yaratacak. Yeşil Forum uygulamasının hedefi, organizasyonun bütün aşamalarının çevreye olabilecek olumsuz etkisini minimuma indirmek. Organizasyon ekibi bunu sağlayabilmek için etkinlik esnasında üretilen katı atık miktarının azaltılması; etkinlikte enerji ve su sarfiyatının azaltılması; etkinlik ile ilişkili enerji sarfiyatının ve taşıtlı nakliyat sonucu ortaya çıkan zararlı salınımların minimuma indirilmesi veya ortadan kaldırılması; etkinlik için veya etkinlik esnasında kullanılacak zararlı kimyasalların azaltılması gibi konularda önlem almış durumda. Ayrıca foruma katılan her katılımcı için de Çevre ve Orman Bakanlığı organizasyonuyla bir ağaç dikilecek.




istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT