Can Yayınları, doğumunun 90. yılında Azra Erhat’ı anıyor...

Tarihler: 04 Haziran 2005 Cumartesi ~ 04 Haziran 2005 Cumartesi 4 Haziran Cumartesi Saat 18:00

Yer: Can Kitabevi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Can Kitabevi

Adres: Yeniçarşı Cad. No: 22 Galatasaray – İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 66 22

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 4, 2005 ~ Haz 4, 2005
Can Yayınları, doğumunun 90. yılında Azra Erhat’ı anıyor...
Türkiye’de hümanizma kültürünün yaygınlaşmasında Sabahattin Eyüboğlu ve Halikarnas Balıkçısı gibi öbür Cumhuriyet aydınlarıyla birlikte büyük katkıları bulunan Azra Erhat, 4 Haziran 2005, Cumartesi günü yapılacak bir etkinlikle anılacak.

Azra Erhat, evrensel nitelikteki yapıtların Türkçeye kazandırılmasını sağlamış, yaşamı ve yazılarıyla hümanist anlayışın Türkiye’de yaygınlaşmasına öncülük etmiştir.
4 Haziran 2005, Cumartesi günü saat 18:00’da Can Kitabevi’nde düzenlenecek etkinliğe Turhan Günay ve Cevat Çapan konuşmacı olarak katılacaklar.

Azra Erhat
Azra Erhat, (4 Haziran 1915 - 6 Eylül 1982) ilk ve orta öğrenimini Brüksel`de tamamladı. 1939`da Ankara Dil Tarih-Coğrafya Fakültesi`ni bitirerek aynı fakültenin Klasik Filoloji Bölümü`ne asistan olarak girdi. 1946`da doçent oldu. İki yıl sonra sol eğilimli oldukları gerekçesiyle bir grup arkadaşıyla birlikte görevinden alındı. İstanbul ve Vatan gazetelerinde yazılar da yazan Erhat, uzun yıllar Milletlerarası Çalışma Bürosu Kütüphanesi`nde çalıştı. 12 Mart Dönemi`nde T.C.K.`nın 141. maddesine aykırı eylemde bulunmak savıyla Sabahattin Eyuboğlu`yla birlikte Türkiye`de Hümanizma düşüncesinin yayılması ve günümüz aydınlanmasının Antik Yunan felsefesiyle ilintilendirilmesi amacıyla yazılar kaleme aldı, çeviriler yaptı. A. Kadir ile birlikte çevirdikleri İlyada`nın birinci bölümüyle Habib Edip Törehan Bilim Ödülü`nü, ikinci bölümüyle de 1962 yılında TDK Çeviri Ödülü`nü aldı. Daha sonra Homeros`un ikinci büyük destanı Odysseia`yı da yine A. Kadir`le birlikte Türkçe`ye kazandırdı. Maltepe Askeri Cezaevi`ndeyken yazmaya başladığı ve yazarın ölümünden sonra yayınlanan En Hakiki Mürşit, anılarının ilk bölümüdür. Azra Erhat’ın Can Yayınları arasından yayınlanan kitapları: Gülleylâ’ya Anılar, Osmanlı Münevverinden Türk Aydınına, Mektuplarıyla Halikarnas Balıkçısı, Sevgi Yönetimi, İşte İnsan, Mavi Yolculuk. Önümüzdeki aylarda Mavi Anadolu da Can Yayınları’ndan çıkacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT