Contemporary İstanbul Dialogues konferanslar dizisi

Tarihler: 16 Eylül 2008 Salı ~ 16 Eylül 2008 Salı

Yer: Santral İstanbul

Adres: Eyüp Eyüp İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 16, 2008 ~ Eyl 16, 2008
Contemporary Istanbul Konferanslar Dizisi’nin İlki, 16 Eylül’de Santral İstanbul’da…
Çağdaş Sanatın Dünyaca Ünlü İsimleri, İstanbul’da Tartışacak…
İstanbul, uluslararası çağdaş sanat camiası ve Türk sanatseverlerin merakla beklediği Contemporary Istanbul Sanat Fuarı’ndan tam bir ay önce, 16 Eylül tarihinde çok önemli bir konferansa ev sahipliği yapıyor. Contemporary İstanbul Konferanslar Dizisi kapsamında Santral İstanbul’da gerçekleşecek konferansa, çağdaş sanat dünyasının ünlü küratörlerinden, Akademie der Künste Berlin’in sanat direktörü Johannes Odenthal ile Tagesspiegel yazarlarından, sanat eleştirmeni, küratör ve editör Nicola Kuhn da katılacak.

Bu sene üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Contemporary Istanbul, Türkiye’de bugüne kadar yapılan en geniş kapsamlı “çağdaş sanat etkinlikleri”nden biri olarak İstanbul’un kültürel ve sanatsal yaşamını dünyaya açmaya devam ediyor. 16-19 Ekim tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek Fuar’dan bir ay önce,Contemporary Istanbul, 16 Eylül tarihinde, Santral İstanbul’da tüm çağdaş sanat meraklılarının ilgisini çekecek bir konferans düzenleyecektir.

Türkiye’den ve dünyadan çağdaş sanat alanındaki en önemli isimlerin katılacağı konferansın açılış konuşmalarını, Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli ve Contemporary Istanbul’un Danışma Kurulu üyesi, küratör ve sanat kuramcısı Çetin Güzelhan yapacak. Ardından dünyaca ünlü bir isim, sanat eleştirmeni Johannes Odenthal “Politikaların ve sanat endüstrisinin güncel sanattaki belirleyici rolü” konulu bir konuşma yapacak.

Contemporary Istanbul’un sosyal sorumluluk projesi olarak gerçekleştireceği Konferansta daha sonra Almanya’nın günlük gazetelerinden Tagesspiegel’in editörü ve sanat eleştirmeni Nicola Kuhn “Globalleşen dünyada sanat fuarlarının ve sanat galerilerinin eğilimleri” konulu sunumunu gerçekleştirecek.

İstanbul Modern’in şef küratörü, Levent Çalıkoğlu’nun “Türkiye’de çağdaş sanatın toplumsal konumu” konulu konuşmasının ardından, yerli ve yabancı birçok katılımcının yer aldığı kapanış paneline geçilecek. “Globalleşen Dünyada çağdaş sanat eğilimi” başlığı altında Türkiye’deki Çağdaş Sanat dünyasının önde gelen aktörlerinin ve yabancı konuşmacıların katılacağı panel gerçekleştirilecektir. Contemporary İstanbul Direktörü Emin Mahir Balcıoğlu’nun yöneteceği panelin akabinde devam edecek tartışmalarla konferans tamamlanacaktır.

Fuar, 16-19 Ekim’de Lütfi Kırdar’da
Yerli ve e yabancı 68 galeri ile 16 - 19 Ekim 2008 tarihleri arasında, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Salonu’nda, kapılarını ziyaretçilerine açacak olan Contemporary İstanbul’un ana sponsorluğunu bu yıl Akbank Private Banking üstlendi. Bu yıl geçen yıla göre daha da etkin bir iletişim planı geliştiren Contemporary İstanbul’un yurt içinde medya sponsorluğunu Doğan Medya Grubu üstlenirken, uluslararası platformda ise 13 ülkede 28 dergide fuar ile ilgili ilan ve haber yayınlanacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT