Deplasmana Çıkmak Avrupa`da Kendini Göstermek

Tarihler: 02 Nisan 2005 Cumartesi ~ 02 Nisan 2005 Cumartesi 2 Nisan Cumartesi Saat 16:00

Yer: Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Bilgi İçin: www.platform.garanti.com.tr

Adres: İstiklal Caddesi 276 Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0 212 293 23 61

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 2, 2005 ~ Nis 2, 2005
Platform`da Konuşmalar ve Açık Forum:

Güncel Sanatta Coğrafik Temsiliyet ve Yarattığı Rahatsızlıklar: Deplasmana Çıkmak Avrupa`da Kendini Göstermek
2 Nisan, Cumartesi / 16:00

Son 2 yılda Türkiye sanatçılarının katıldığı çok sayıda irili ufakli, ulus (Türkiye), kent (İstanbul) ve yöre (Balkanlar) sergileri gerçekleşti. Bunların arasında Daydreaming in Quarantine (>rotor<, Graz) and Notes from the Quarantine (Israeli Digital Art Lab, Holon) Call Me Istanbul ist mein Name (ZKM, Karlsruhe), STADTanSICHTen: Istanbul (IFA Galleries in Stuttgart ve Berlin), Along the Gates of the Urban (Gallery K&S, Berlin), Falsche Welt, (Rathausgalerie Munich), Blood & Honey,Future`s in the Balkans (Sammlung Essl), In the Gorges of the Balkans (Fridericianum, Kassel) sayılabilir. 9 Haziran 2005 tarihinde ise Berlin, Martin-Gropius-Bau`da Focus Istanbul sergisi açılacak.

Bu kısa dönemde oluşan yoğun deneyim üzerine derli toplu bir tartışma henüz gerçekleşmedi. Sözkonusu sergiler kendi içlerinde farklılıklara sahip ve bu durum bir karşılaştırma zemini sunuyor. Temsiliyet, aidiyet, birlikte sunum ve bunları besleyen, hazırlayan koşullar konusunda pek çok soru işareti ve rahatsızlık mevcut. Sergi gündemlerinin nasıl oluştuğu ve geliştiğine dair sanatçıların ve diğer katılımcıların tepkilerinin acilen paylaşılması gerekiyor. Konuyla ilgili düzenlediğimiz tartışma açık forum biçiminde gerçekleştirilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT