Doğumunun 80. yılında Sevim Burak

Tarihler: 28 Kasım 2011 Pazartesi ~ 28 Kasım 2011 Pazartesi 20.00

Yer: Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi

Adres: İstiklal Cad. Nuru Ziya Sok. No.5 34433 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 393 60 61

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 28, 2011 ~ Kas 28, 2011

Konuşmacı: Nilüfer Erdem Güngörmüş, Doç. Dr. Beliz Güçbilmez

28-30 Kasım 2011 tarihleri arasında ülkemizin önemli yazarlarından biri olan Sevim Burak, çeşitli sanatçı ve yazarlar tarafından ortaya konan etkinlikler ile selamlanıyor...

Usta oyuncu Tilbe Saran’ın yazar Sevim Burak adına bu yıl Dublin-Trinity College’de yaptığı yaratıcı okuması yazarın kendi ülkesinde ilk defa gösterilecek.

Sevim Burak üzerine özellikle yurtdışında yazdığı yazılarıyla bilinen yazar, müzisyen, felsefeci ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Zafer Aracagök’ün Sevim Burak metinleri ile ilişkilendirdiği avantgard elektronik müzik dinletisi ise etkinliğin bir diğer ilginç bölümünü oluşturuyor.

Sevim Burak’ın romanı "Ford Mc I"ı yayına hazırlayan ve Burak hakkında çalışmaları bulunan Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi ve Yazar Nilüfer Erdem Güngörmüş ve Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü Öğretim Üyesi ve Tiyatro Yazarı Doç. Dr. Beliz Güçbilmez’in yazar hakkında yapacağı konuşmalar da etkinliğe renk katan diğer performanslar.

Tilbe Saran’ın yaratıcı okuması Sevim Burak’ın “Ah Ya Rab Yehova”, Zafer Aracagök’ün konser performansı “Yalvarırırım Beyfendi Saatiniz Kaç’ı Gösteriyor?” ise "Everest My Lord" ve diğer metinlerden faydalanılarak meydana getirildi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT