EBLIDA ve Telif Hakları Yasası

Tarihler: 31 Mart 2010 Çarşamba ~ 31 Mart 2010 Çarşamba 31 Mart Saat: 13.00

Yer: Goethe-Institut İstanbul

Ücret: Ücretsizdir.

Adres: Yeniçarşı Cad. No:32 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 249 20 09

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 31, 2010 ~ Mar 31, 2010

EBLIDA ve Telif Hakları Yasası
Klaus-Peter Böttger

46. Kütüphane Haftası çerçevesinde Goethe-Institut Istanbul ve İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kütüphane ve e-kaynaklar işbirliğiyle

Essen Şehir Kütüphanesi yöneticisi Klaus-Peter Böttger, Avrupa’daki kütüphane, enformasyon, arşiv ve dokümantasyon derneklerinin bağımsız çatı örgütü olan EBLIDA’nın seçilmiş genel kurul üyesidir. Merkezi Lahey’de bulunan EBLIDA, AB komisyonlarında, Avrupa Konseyi’nde ve AB Parlamentosu`nda Avrupa kütüphaneciliğini temsil eder.
Klaus-Peter Böttger konuşmasında gittikçe daha karmaşık ve kapsamlı bir hal alan telif hakları yasasından bahsedecek. Telif hakları konusundaki güncel meselelere toplu bir bakış atılacak. "Bilgi Ekonomisinde Telif Hakları" adlı AB Komisyonu’nun Yeşil Kitap’ı bu konuda önemli bir rol oynuyor. EBLIDA’nın konuya ilişkin görüşlerinin altı çizilecek ve yakın geçmişte alınan kamu görüşleri ışığında kütüphanelerin konumu irdelenecek.

Sunum İngilizcedir. Türkçeye ardıl çeviri yapılacaktır. Giriş serbesttir.
www.goethe.de/istanbul

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT