Edebiyat Günleri / Nedim Gürsel

Tarihler: 11 Mayıs 2005 Çarşamba ~ 11 Mayıs 2005 Çarşamba 11 Mayıs Çarşamba Saat 19:00

Yer: Akbank Kültür Sanat Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Akbank Kültür Sanat Merkezi

Adres: İstiklal Cad. No:14-18 Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 11, 2005 ~ May 11, 2005
Edebiyat Günleri - Saat 19:00

Nedim GÜRSEL
Kitapları bugüne kadar on iki dile çevrilen Nedim Gürsel, Türk Dil Kurumu Ödülü’nü (1976), Abdi İpekçi Dostluk ve Barış Ödülü’nü (1986), Fransız PEN Kulüp Özgürlük Ödülü’nü (1986), Haldun Taner Ödülü’nü (1987), Radio France İnternationale’in “Uluslararas› En iyi Öykü Ödülü”nü (1990), Struga Altın Plaket Ödülü’nü (1992), France-Turquie Ödülü’nü (2004) aldı. Yine 2004’te Nedim Gürsel’e Fransız hükûmetince sanat ve edebiyat şövalyesi unvanı verildi.

“Yapıtları bir kent ya da coğrafyayla bütünleşmiş yazarların,sanatçıların izini süren bir kitap bu” diyor Nedim Gürsel izler ve Gölgeler için. Bir yazar eşliğinde başka sanatçıların dünyasına yapılan bir yolculuk vaadi... Kentlerin ruhunu yakalayacak, o kentlerde yazarların ruhunu bulacaksınız. Arkanızda hep bir sanatçının gölgesi... O gölge bazen birmeydana düşecek, bazen bir bara ya da kafeye... Bazen birtangonun ateşli figürlerine ayak uyduracaksınız, bazen de cazın hüznüne katılacaksınız sokak aralarında... Yazarların,ressamların, müzisyenlerin eserlerini üretme biçimleri hakkında da bilgi sahibi olacaksınız üstelik bu gezide. Sokaklardan beslenenlere de, kavgasını bir kente, bir ülkeye mal edenlere de rastlayacaksınız... Onların mekânlara bakışını yakalayacaksınız satır aralarında. Baudelaire’nin Brüksel’i, Caravaggio’nun Roma’sı, Kafka’nın Prag’ı, Puşkin ve Dostoyevski’nin Sen Petersburg’u, Gogol’ün Ukrayna’sı, İvo Andriç’in Bosna’sı ya da Borges’in Buenos Aires’i... Ziyaret ettiğimiz yerlerden sadece birkaçı bunlar. Böylesine kapsamlı bir yolculuk kaçırılmaz değil mi? Hem dünyanın büyülü köşelerine uzanacaksınız hem de sanatçıların gizemli yüzünü keşfedeceksiniz... Buyrun! Bir edebiyat ve gezi şöleni başlıyor!
Etkinlik Ücretsizdir

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT