Esin Afşar’ın 40. sanat yılı `Ustalara Saygı`da kutlanıyor

Tarihler: 02 Şubat 2009 Pazartesi ~ 02 Şubat 2009 Pazartesi 2 Şubat 2009 Pazartesi

Yer: Melih Cevdet Anday Sahnesi- Akatlar Kültür Merkezi

Adres: Zeytinoğlu Cad. No:8 Akatlar Etiler Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0 212 351 93 84

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 2, 2009 ~ Şub 2, 2009
Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğin 2 Şubat’taki konuğu, “Bayan Yoh Yoh” olacak
Esin Afşar’ın 40. sanat yılı “Ustalara Saygı”da kutlanıyor
Etkinlik: Ustalara Saygı Toplantısı-Esin Afşar
Tarih: 2 Şubat 2009 Pazartesi
Yer: Melih Cevdet Anday Sahnesi- Akatlar Kültür Merkezi
Saat: 20.00

Beşiktaş Belediyesi tarafından dört sezondur düzenlenen “Ustalara Saygı” etkinliklerinin yeni konuğu, çok yönlü sanatçı Esin Afşar olacak.

Yunus Emre, Mevlânâ, Aşık Veysel ve Nâzım Hikmet’i bugünün ezgileriyle buluşturan Türk folk müziğinin “Bayan Yoh Yoh”unun müzikle, tiyatroyla, edebiyatla geçen kırk yılı “Ustalara Saygı”da sanatseverlere özetlenecek. Esin Afşar’ın kırkıncı sanat yılı kutlaması niteliğindeki etkinlik, 2 Şubat Pazartesi akşamı gerçekleştirilecek. Faruk Şüyün’ün hazırladığı ve moderatörlüğünü üstlendiği gece, saat 20.00’den itibaren Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde (Akatlar Kültür Merkezi) takip edilebilecek.

Bizim müziğimize özgü nağmeleri modern düzenlemelerle yurtdışına duyuran, ‘diplomatik sanatçı’ unvanlı Esin Afşar’ın kırkıncı sanat yılı kutlaması, sanatseverlere müzik dolu bir akşam geçirtecek. Ali Erenus, Ayla Algan, Aysun Timurcan, Afşar’ın vokalistleri Cem Gözel ve Çiçek Üstün, Evlim Bahçeban, Hacer Özil, Hakan Aysev, Melike Demirağ, Modern Folk Üçlüsü, Sema, Tarık Öcal, Zafer Erdaş gecede müzikten konuşacak, ‘müzikle konuşacak’. “Ustalara Saygı”da Esin Afşar da piyanoda Aslıgül Ayas ve perküsyonda Gökhan Avcı ile birlikte adını müzik tarihimize yazdıran sevilen şarkılarından örnekler seslendirecek.

Ali Rıza Kubilay’ın şiiriyle Esin Afşar’a bir şarkısı öncesi eşlik edeceği etkinlikte; sanatçının oğlu Aydıncan Aral, Bülent Forta, Halit Kıvanç, İlber Ortaylı, Muazzez İlmiye Çığ, Örsan Öymen, Afşar’ın damadı aktör Talat Bulut, Üstün Akmen, Vecdi Sayar, Vural Gökçaylı ve Yılmaz Gruda da söz alarak ustayla ilgili anılarını ve düşüncelerini seyircilerle paylaşacak. “Ustalara Saygı”da Esin Afşar’ın kırk yıllık sanat hayatından kesitler içeren çeşitli görüntüler ve sanatçının sinema oyuncusu Levent Beşkardeş’le sağır-dilsiz alfabesi aracılığıyla yaptığı söyleşiden kısa görüntüler de izlenebilecek.

“Ustalara Saygı” toplantıları, 9 Şubat’ta Bedri Rahmi Eyüboğlu ile devam edecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT