Fener ve Balat Semtlerinde Kentsel Koruma ve İyileştirme Deneyimi: Fener ve Balat Semtleri Rehabilitasyon Programı

Tarihler: 14 Ocak 2009 Çarşamba ~ 14 Ocak 2009 Çarşamba 14 Ocak Çarşamba günü saat 18:30

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi

Ücret: Katılım ücretsizdir. Rezervasyon yaptırmak zorunludur.

Nereden Alınır: www.obmuze.com

Adres: Bankalar (Voyvoda) Cad. No: 11 Karaköy Eminönü İstanbul

Telefon: (212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 14, 2009 ~ Oca 14, 2009
Fener ve Balat’taki kentsel değişim, Osmanlı Bankası Müzesi’nde tartışılıyor.
Osmanlı Bankası Müzesi, Voyvoda Caddesi Toplantıları kapsamındaki “İstanbul Söyleşileri”nde, Ocak ayında Mimar Burçin Altınsay’ı konuk edecek. Fener ve Balat semtlerindeki kentsel rehabilitasyonu konu alan “ Fener ve Balat Semtlerinde Kentsel Koruma ve İyileştirme Deneyimi: Fener ve Balat Semtleri Rehabilitasyon Programı” başlıklı söyleşi, 14 Ocak Çarşamba günü saat 18:30’da gerçekleştirilecek.

İstanbul tarihi yarımadasının parçası olan Fener ve Balat semtlerinde, 19. yüzyıl sonu yapılarından oluşan sivil mimari doku içinde bulunan 121 yapı restore edildi. Söyleşide, bu ölçekte kentsel iyileştirme uygulamalarının ilk örneğini oluşturan proje çerçevesinde, restorasyon süreci, ihale, uygulama, kurumsal ve sivil katılım sorunları ile çözümler ele alınacak.

Mimar Burçin Altınsay
ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nin Mimarlık bölümünden mezun oldu. Aynı fakültenin Restorasyon bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. İTÜ Mimarlık Fakültesi’nde Restorasyon Ana Bilim Dalı’ndaki doktora çalışmasını, yeterlilik derecesi aldıktan sonra bıraktı. British Council Fellowship bursuyla İngiltere’de Tarihi Yapıları Koruma Derneği’nin (Society for the Protection of Ancient Buildings) 1 yıllık uygulamalı özel eğitim programına katıldı. TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı, Londra’daki “Sell Wade Postins Architects and Conservation Consultants”, Vakıf İnşaat A.Ş. ve ÇEKÜL Vakfı’nda proje ve şantiye sorumlusu olarak çalıştı. TC Kültür Bakanlığı Dünya Bankası Kültürel Miras ve Kalkınma Projesi ile GAP İdaresi Avrupa Komisyonu GAP Kültürel Miras Programı’nda danışmanlık yaptı. 1999’da ortak olduğu Paralel 41 Mimarlık’ta, mimari koruma projelerini ve uygulamaları yürütüyor. İTÜ’de Araştırma Görevlisi (1995-99), Yeditepe Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi (2000-2005) olarak ders verdi. KOREFD’in yürüttüğü “Avrupa Komisyonu Kalifiye Restorasyon Elemanı Yetiştirme” ve TC Vakıflar Genel Müdürlüğü Restorasyon Eğitimi programlarında eğitmen olarak, mimari koruma konusunda ders verdi. 2003-2008 yılları arasında Avrupa Komisyonu ve Fatih Belediyesi ortaklığında yürütülen “Fener Balat Semtleri Rehabilitasyon Programı”nın uygulamalarını yönetti. Nisan 2006’dan bu yana ise programın Türk (Yerel) Eş Direktörlüğünü üstleniyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT