Fransızca İçin Dünyada Mücadele Edilmeli mi?

Tarihler: 15 Mart 2005 Salı ~ 15 Mart 2005 Salı 15 Mart Salı Saat 19:00

Yer: Fransız Kültür Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Fransız Kültür Merkezi

Adres: Istiklal Cad. N:8 Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212.334.87.40

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 15, 2005 ~ Mar 15, 2005
Katılımcılar: TAHAR BEN JELLOUN ve PIERRE ASSOULINE
Moderatör: AHMET SOYSAL
« FRANSIZCA İÇİN DÜNYADA MÜCADELE EDİLMELİ Mİ ? »

Fransızca dilinin savunulması, Latince’nin hukuk ve entellektüellerin lisanı olduğu 16.yüzyılda, I. François’ya adanmış bir eserin başlığıydı. Bu nedenle dil için mücadele vermenin tipik bir Fransız geleneği olduğu söylenebilir.
Bugün, İngilizce dünyaya hükmediyor gibi gözükmekte : o zaman Fransızca için mücadelenin hala bir anlamı var mı ?

Bu soruya cevap vermek için bugün beş kıtada 63 ülkede Fransızca’nın konuşulduğunu hatırlamak lazım. Dünyanın her yerinde Frankofonlar (Fransızca konuşanlar), Frankofoni Ajansı’nın kuruluş yıldönümünü (20 mart 1970) kutlamak için her yıl mart ayında bir araya gelmekte. Frankofoni o günden bugüne, siyasi bir yapıya, bir televizyon kanalına-TV5- ve bir Üniversite Temsilciliği’ne kavuştu. Frankofoni artık hesaba katılması gereken siyasi, kültürel ve ekonomik bir güç oldu.

Frankofoni’nin amacı, sadece Fransızca dilinin savunulması değildir. Aynı zamanda, dilsel çeşitliliğe, bunun da ötesinde, kültürel çeşitliliğe ve kültürlerarası diyaloga hizmet etmektir.
Globalleşmenin tekbiçimleştirme olmaması için bir mücadeledir.
Frankofoni ayı çerçevesinde Türkiye’de gerçekleştirilen faaliyetler çerçevesinde 15 Mart Salı günü saat :19 :00’da düzenlenen söyleşide, ünlü yazarlar Tahar Ben Jelloun ve Pierre Assouline, moderatör olarak Ahmet Soysal’ın katılımıyla, “Fransızca için dünyada mücadele edilmeli mi?” konusunu tartışacaklar.
(Simültane çeviri olacaktır)

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT