Hatırlama Macerası, Okuma ve Söyleşi

Tarihler: 02 Mayıs 2011 Pazartesi ~ 02 Mayıs 2011 Pazartesi 02.05.2011, saat 19.00

Yer: Goethe-Institut Istanbul Kütüphane

Ücret: ücretsiz

Adres: Yeniçarşı Cad. 32 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 2, 2011 ~ May 2, 2011

Hatırlama Macerası

Goethe Enstitüsü ile edebiyat dergisi „die horen“, Hırvatistan, Sırbistan, Karadağ, Bosna-Hersek, Arnavutluk , Makedonya, Bulgaristan, Romanya, Yunanistan, Türkiye ve Kıbrıs gibi Güneydoğu Avrupa ülkelerinden 23 yazarın katılımı ile `` Hatırlama Macerası` adlı bir proje gerçekleştirdiler ve bir internet portalı oluşturdular.

Güneydoğu Avrupa’daki Goethe Enstitülerinin çalışmalarında yıllardan beri en önemli faaliyet alanlarından biri de hatırlama kültürüdür. Geçmişte yaşanmış ya da hâlâ yaşanmakta olan çatışmalar üzerinde düşünmeyi konu alan edebi metinlerin yayımlanması için önce yazarlarla konuşuldu ve anlaşıldı. Çünkü bu projeye edebi metinleriyle katılan yazarların, öncelikle kendi kişisel hatırlama cesaretini göstermeleri gerekiyordu. Sonuçta, yirmiden fazla yazar ile elliden fazla çevirmen, birlikte iddialı bir maceraya atıldılar.``Hatırlama Macerası” adlı internet portalı, katılımcı tüm ülkelerin dilindeki tüm metinlere erişimi sağlayacak şekilde düzenlendi. Bu amaçla, tüm edebi metinler ve konuyla ilgili tüm bilgiler on dile birden çevrildi.

İstanbul Goethe Enstitüsü, projeye katılan yazarlardan yedisini, 15 gün sürecek ve İstanbul’dan başlayarak Mardin, Batman, Diyarbakır, Adana, Mersin ve Antakya illerini kapsayacak olan bir edebiyat turuna davet ediyor.

2 Mayıs Pazartesi saat 19.00’da , bu yazarlardan Türkiye`den Murat Uyurkulak, Bosna Hersek`ten Milo Stojic, Hırvatistan`dan Slobodan Snajder ve Kıbrıs`tan Gürgenç Korkmazel, İstanbul Goethe Enstitüsü’nün kütüphanesinde proje için yazdıkları metinleri tanıtacak ve konuyla ilgili düşüncelerini anlatacaklar. Ardından, bu yazarlar, 03 - 07 Mayıs 2011 tarihleri arasında okumalar yapmak üzere Mardin, Batman ve Diyarbakır’a gidecekler. Proje kapsamındaki edebiyat etkinlikleri, 10 – 13 Mayıs tarihleri arasında Türkiye’den Aslı Erdoğan, Bulgaristan’dan Lea Cohen ve Kıbrıs’tan Niki Marangou’nun katılımıyla Antakya, Mersin ve Adana’da devam edecek.

Etkinliklere, iki dilde tercüme yapacak olan bir çevirmen ve moderatör de eşlik edecek.

Proje ile ilgili Türkçe ayrıntılı bilgilere www.goethe.de/istanbul ‘dan ve www.goethe.de/wagnisdererinnerung adlı web adresinden Türkçe dil seçeneğini tıklayarak ulaşabilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT