Her Cumartesi 15:00`te Ünlü Tarihçiler, Tarihin Sırlarını Miniaturk`te...

Tarihler: 28 Haziran 2008 Cumartesi ~ 30 Haziran 2008 Pazartesi Her Cumartesi 15:00

Yer: Miniatürk

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: www.kultursanat.org

Adres: Miniatürk, Minyatür Parkı, Eyüp Eyüp İstanbul

Telefon: 0212 222 30 84

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 28, 2008 ~ Haz 30, 2008
EVVEL ZAMAN İÇİNDEN...
TARİH VE SANAT BULUŞMALARI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Kültür A.Ş tarafından organize edilen Tarih ve Sanat Buluşmaları, İstanbulluları modern ve geleneksel sanatın ustaları ve ünlü tarihçiler ile Türkiye`nin ilk minyatür parkı Miniaturk`te bir araya getiriyor. Türkiye, İstanbul ve Türkiye sınırları dışında kalan Osmanlı coğrafyasından 105 mimari eserin minyatürlerinin yer aldığı Miniaturk`te "Tarih ve Sanat Buluşmaları" düzenleniyor. Miniaturk"te iki ay sürecek etkinlikte, İstanbullular içinde yaşadıkları kentin tarihini, kültürünü, geleneklerini yakından tanıma fırsatı bulacak, sanat atölyelerinde ebru, minyatür, resim ve fotoğrafın gizemli dünyasını keşfedecekler. Katılımcılar, Haliç kıyısında, Miniatürk`ün eşsiz atmosferinde tarihçiler ve sanatçılarla kültürden sanata, tarihten mimariye kadar birbirinden konularda ilginç sohbetler yapacaklar. Geleneksel ve modern sanatın buluşma noktası Miniatürk`te Mayıs-Haziran 2008`de Cumartesi günleri Tarih Buluşmaları`nda ünlü tarihçilerimiz bilgi ve deneyimlerini aktaracaklar. Hafta içi düzenlenecek sanat atölyelerinde modern ve geleneksel sanatların ustaları sanatseverlere eğitim verecek. Tarih Buluşmaları kapsamında, Prof. Dr. Ümit Meriç ve Sefa Kaplan, seyahatnamelerde yabancıların gözüyle İstanbul`a ışık tutacak. Dursun Gülek ve Şevket Eygi, İstanbul`un kültürel mirasını mercek altına alırken, Prof. Dr. İskender Pala ise İstanbul`da aşkı anlatacak. Engin Akın ve Nevin Halıcı da İstanbul mutfağının geleneksel ve modern tatlarını gün yüzüne çıkaracak.

Sanat Buluşmaları kapsamında düzenlenecek sanat atölyelerinde modern ve geleneksel sanatların ustaları sanatseverlerle ebru, minyatür, resim ve fotoğraf atölyelerinde bir araya gelecek. Sanat atölyelerinde minyatür sanatçısı Nusret Çolpan, ebru sanatçısı Hikmet Barutçugil, ressam Nihat Kemankaşlı deneyimlerini sanatseverlerle paylaşacak. Miniaturk`te ayrıca, Nusret Çolpan, Ara Güler ve Devrim Erbil`in "Minyatür, Gravür ve Fotoğraflar İstanbul Sergisi" ve Hikmet Barutçugil, Ali Toy ve Feridun Oral "Geleneksel Sanatlar ve Çağdaş Sanatçılar Sergisi" sanatseverlerle buluşacak.
Tarih ve Sanat Buluşmaları kapsamında iki ay boyunca katılımcılara minyatür, ebru, resim ve fotoğrafçılığı eğitimi de verilecek.
PROGRAM
KONFERANS
“Yabancıların Gözüyle İstanbul” Konuşmacılar:
Prof. Dr. Ümit Meriç
Doç. Dr. Haluk Dursun
Tarih: 3 Mayıs 2008, Cumartesi
Yer: Miniatürk, Haliç - Sütlüce Saat: 15.00
Konferanslar Tüm İstanbullulara açıktır.

SANAT ATÖLYELERİ
Minyatür Atölyesi “Minyatüre Dokunmak”
Minyatür Sanatçısı Nusret Çolpan
Yer: Miniatürk, Haliç - Sütlüce
Ebru Atölyesi “Suyun rengi”
Ebru Sanatçısı Hikmet Barutçugil
Yer: Miniatürk, Haliç - Sütlüce
Resim Atölyesi “Modern resmin İncelikleri”
Ressam Nihat Kemankaşlı
Yer: Miniatürk, Haliç - Sütlüce
Fotograf Atölyesi “Sanatsal fotoğraf çekmenin temel teknikleri”
Fototrek
Yer: Miniatürk, Haliç - Sütlüce

SERGİLER
Minyatür, Gravür ve Fotoğraflar İstanbul Sergisi
Nusret Çolpan, Ara Güler ve Devrim Erbil
Yer: Miniatürk, Haliç - Sütlüce
Geleneksel Sanatlar ve Çağdaş Sanatçılar Sergisi
Hikmet Barutçugil, Ali Toy ve Feridun Oral
Yer: Miniatürk, Haliç - Sütlüce

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT