İş Sanat Can Yücel`i Şiirleriyle Anıyor

Tarihler: 18 Şubat 2008 Pazartesi ~ 18 Şubat 2008 Pazartesi 18 Şubat Pazartesi Saat 20:30

Yer: İş Sanat Kültür Merkezi

Ücret: Şiir Dinletileri ücretsiz olarak düzenleniyor.

Adres: İş Sanat Kültür Merkezi, İş Kuleleri, Levent Beşiktaş İstanbul

Telefon: 212 316 10 83

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 18, 2008 ~ Şub 18, 2008
“MARTILAR Kİ SOKAK ÇOCUKLARIDIR DENİZİN”
İŞ SANAT CAN YÜCEL`İ ŞİİRLERİYLE ANIYOR!

Türk şiirinin en ayrıksı, en muhalif seslerinden biri olan Can Yücel’in dizeleri 18 Şubat Pazartesi akşamı İş Sanat sahnesinde yaşam buluyor…

Atilla Birkiye’nin hazırladığı, Mehmet Birkiye’nin sahneye uyguladığı, Serdar Yalçın’ın müzik yönetmenliğini üstlendiği, şiir ile müziğin harmanlandığı dinletide şiirleri Metin Belgin, B. Emin Yarar ve Hakan Gerçek okurken Orfeon Oda Korosu ve bas Gökhan Ürben de Serdar Yalçın`ın, şairin şiirlerinden yaptığı besteleri seslendirecek.

Türk şiirindeki taşlama geleneğini 20. yüzyılda kendine özgü bir tarzla sunan ve “argonun estetiğini” ortaya koyan eserler de veren Yücel 1926-1999 tarihleri arasında yaşadı. İlk dönemlerinde uyaklı ve coşkulu şiirler yazan Yücel, doğa-insan ilişkisine yönelmiştir. Daha sonra, toplumsal sorunlara eğilerek, toplumda yaşanan acıları ve siyasal olayları şiire taşıyan şair tarihsel olanla güncel olanı birlikte ele almış, taşlama biçiminde, gülmece öğelerine yer vererek, eleştirel ve başkaldıran bir tavırla ortaya koymuştur.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT