İslam Düşüncesi`nden Batı Düşüncesi`ne

Tarihler: 22 Şubat 2004 Pazar ~ 22 Şubat 2004 Pazar 22 Şubat Pazar Saat 10:00-18:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Adres: Harbiye Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 22, 2004 ~ Şub 22, 2004
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Dairesi Başkanlığı ve Litera Yayıncılık’ın işbirliğiyle;
İslam Düşücesi’nden Batı Düşüncesi’ne

Avrupa Birliği’ne girmeye hazırlanan Türkiye, kültürel açıdan şüphesiz bir Müslüman ülkesidir, ama tarihi açıdan bakıldığında yüzyıllardan beri aynı derecede de Batı dünyasında yer almaktadır. Bu nedenle Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmesi, hem İslam dünyası hem de Batı dünyası için büyük önem taşımaktadır.

Sempozyum, İslam ve Batı düşünce dünyası arasındaki kültürel ve entelektüel etkileşimi gözönüne sermeyi amaçlamaktadır. Bu alan, Klasik dönemdeki İslam Düşüncesi’nin özgün yapıtlarının çevirilerinden, aydınlanma dönemindeki Doğu imajına ve güncel işbirliği projelerine kadar geniş bir yelpaze oluşturur.

Sempozyuma Türkiye, Almanya, Fransa, İngiltere, ABD, Belçika, İran ve Fas’tan bilimadamları katılacaklardır.
Katılımcılardan bazıları: Prof. Dr. Mehmet Bayrakdar, Ankara Üniversitesi, Prof. Dr. Gerhard Endreß, Bochum Ruhr Üniversitesi, Prof. Dr. Kenan Gürsoy, Galatasaray Üniversitesi, Dr. Jules Janssens, Leuven Katolik Üniversitesi, Prof. Dr. Bekir Karlığa, Marmara Üniversitesi, Prof. Dr. Mahmut Kaya, İstanbul Üniversitesi, Prof. Dr. Karl-Joseph Kuschel, Tübingen Üniversitesi, Prof. Dr. Anke von Kügelgen, Bern Üniversitesi, Prof. Dr. Alain de Libera, Genf Üniversitesi, Prof. Dr. Jean Michot, Oxford Üniversitesi, Prof. Dr. M. Abid el-Misbahi, Rabat Üniversitesi, Prof. Dr. Mehdi Muhakkik, Tahran Üniversitesi, Prof. Dr. Niyazi Öktem, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Prof. Dr. Ralph Salmi, Kaliforniya Eyalet Üniversitesi, Prof. Dr. Hasan Şahin, Erciyes Üniversitesi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT