Kalpleri ve Zihinleri Kazanmak: AB - Türkiye İlişkilerini Güçlendirmede Kültürel Diplomasinin Rolü

Tarihler: 31 Mayıs 2008 Cumartesi ~ 31 Mayıs 2008 Cumartesi 31 Mayıs Cumartesi 2008

Yer: santralistanbul E-1, 301

Ücret: ücretsiz

Adres: Silahtarağa Mah. Kazım Karabekir Cad. No: 1 Eyüp Eyüp İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 31, 2008 ~ May 31, 2008
Avrupa Güvenlik Araştırma ve İnovasyon Forumu Başkanı Gijs de Vries BİLGİ’de!
“Kalpleri ve Zihinleri Kazanmak: Avrupa Birliği- Türkiye İlişkilerini Güçlendirmede Kültürel Diplomasinin Rolü”
İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Yönetimi Bölümü bünyesinde çalışmalarını yürütecek olan Kültür Politikaları ve Yönetimi Birimi’nin düzenlendiği etkinliklerin ilk konuğu Avrupa Birliği’nin önde gelen yöneticilerinden Gijs De Vires.
Gijs de Vries’in 31 Mayıs Cumartesi günü, santralistanbul’da, gerçekleşecek “Kalpleri ve Zihinleri Kazanmak: AB- Türkiye İlişkilerini Güçlendirmede Kültürel Diplomasinin Rolü” başlıklı konuşması, kültür ve diplomasi çevrelerinden uluslararası uzmanları bir araya getirecek.

İstanbul Bilgi Üniversitesi; Anadolu Kültür, Avrupa Kültür Vakfı-ECF (Amsterdam) ve Boekman Vakfı (Amsterdam) ortaklığında yürütülecek “Yerel Kültür Politikaları için Stratejiler” projesi kapsamında Kültür Politikaları ve Yönetimi Birimi (KPY)’ni kuruyor. 2008-2010 yılları arasında Hollanda Dışişleri Bakanlığı Matra fonundan alınan destekle sürdürülecek olan proje kapsamında kurulan birim, İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Yönetimi Bölümü bünyesinde, santralistanbul’da faaliyet gösterecek. KPY; kültür politikaları ve kültür yönetimi alanında yaşanan gelişmelere odaklanan bir araştırma, yayın ve eğitim birimi olarak, kaynak oluşturmak, değerlendirmeler, tartışmalar yapmak ve kapasite geliştirmek amacıyla çalışmalar yürütecek.

Birimin düzenleyeceği konuşmalar dizisinin ilki, 19. yıllık toplantısını İstanbul’da düzenleyecek olan Avrupa Vakıfları Merkezi (EFC)’nin davetlilerinin de katılımıyla gerçekleşecek. Avrupa Güvenlik Araştırma ve İnovasyon Forumu Başkanı Gijs de Vries’in konuşmasına AB uzmanı Sinan Ülgen tartışmacı olarak katkıda bulunacak.
Gijs de Vries, “Kalpleri ve Zihinleri Kazanmak” başlıklı konuşmasında; resmi çevrelerde ekonomik ve siyasi konular daha fazla ilgi çekse de, Türkiye’nin AB’ne üyeliği önündeki en büyük engelin kültürel farklılık algısına dayandığına dikkat çekecek. De Vries sunuşunda Türkiye ve AB arasındaki karşılıklı algının geliştirilmesi için, özellikle kültürel işbirliğinden yararlanma stratejisi üzerinde duracak.

“Kalpleri ve Akılları Kazanmak: AB - Türkiye İlişkilerini Güçlendirmede Kültürel Diplomasinin Rolü” konferansı 31 Mayıs 2008, Cumartesi günü santralistanbul’da düzenlenecek. Etkinlik ilgilenen herkesin katılımına açık olacak ve simultane çeviri hizmeti sağlanacak.

“Kalpleri ve Zihinleri Kazanmak: AB - Türkiye İlişkilerini Güçlendirmede Kültürel Diplomasinin Rolü” Konferansı
Tarih: 31 Mayıs 2008
Saat: 16:00-18:00
Yer: santralistanbul E-1, 301
Silahtarağa Mah. Kazım Karabekir Cad. No: 1 Eyüp


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT