Mimaride Işık Vol.1

Tarihler: 22 Kasım 2011 Salı ~ 22 Kasım 2011 Salı

Yer: Yapı-Endüstri Merkezi

Adres: Yapı-Endüstri Merkezi, Fulya İstanbul Şişli İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 22, 2011 ~ Kas 22, 2011

Philips aydınlatma devlerini 22 Kasım’da İstanbul’da buluşturuyor

Philips, PLD Türkiye ve Yapı-Endüstri Merkezi işbirliği ile mimari aydınlatma alanında ünlü isimlerin biraraya geleceği “Mimaride Işık vol.1” konferansı ile aydınlatma tasarımında öncü isimlere ev sahipliği yapıyor.

Aydınlatma sektörünün lider markası Philips; mimari aydınlatmaya yeni bir boyut kazandıracak bir etkinliğe imza atıyor. Philips, PLD Türkiye ve Yapı-Endüstri Merkezi işbirliğinde düzenlenecek ‘Mimaride Işık vol.1’ konferans dizisinde konuşulacak olan ödüllü proje sayısı arttı. Daha önceden konferansta tartışılacağı açıklanan YAS Hotel projesinin yanısıra, Essen’de yer alan ThyssenKrupp Quarter projesi de konferansa dahil edilerek, içerik daha da zenginleştirildi.

Mimaride Işık vol. 1, aydınlatma tasarımı alanında 5 ödüle sahip, Essen’de konumlanmış olan ThyssenKrupp Quarter’ın yanısıra, Grid Shell olarak bilinen LED aydınlatma sistemi ile adından söz ettiren Abu Dhabi’deki YAS Hotel projelerinin aydınlatma tasarımcılarını bir araya getirecek. Etkinlik, ThyssenKrupp Quarter’ın aydınlatma tasarımı firması Licht Kunst Licht AG’yi temsilen projenin aydınlatma tasarımcılarından Alexander Rotsch ve Yas Hotel’in adınlatma tasarımının sahibi Arup Aydınlatma’dan Brian Stacy’i ağırlayacak.

Weimar’daki Bauhaus Üniversitesi ve Ecole Nationale Supérieure d'Architecture de Paris-Belleville’de mimarlık eğitimi alan Alexander Rotsch, uluslararası arenada dikkat çekici birçok aydınlatma tasarımının sahibi. Rotsch, 2004 yılından beri Licht Kunst Licht firmasında senior aydınaltma tasarımcısı olarak çalışıyor. 2010’da kullanılmaya başlanan ThyssenKrupp Quarter’ın aydınlatma tasarımı aralarında Aydınlatma&Mimarlık Tasarım Ödülü, 2011 Üstün Başarı Ödülü ve 2010 Mükemmeliyet Ödülü de bulunan 5 ödüle layık görülmüştür.

Arup Aydınlatma’nın Amerika Bölgesi takım lideri olan Brian Stacy, kültürel, sosyal, eğlence ve buna benzer sektörlerde aydınlatma tasarımı alanında kapsamlı tecrübeye sahiptir. Doğal ve yapay ışığın birlikte kullanılması konusunda kilit çözümler üreten Stacy, birçok üniversitede aydınaltma tasarımı üzerine dersler vermiştir. 217 metre genişliğinde elmas şeklindeki LED Aydınlatma sistemi ile Yas Hotel, projeyi çok uzak mesafelerden görünür kılan renk değiştirebilen bir kabuğa sahiptir. Projenin aydınlatma tasarımı bu LED kabuk sayesinde T+L 2011 sahip olmuştur.

“Mimaride Işık vol.1” isimli etkinlikte Philips, PLD Türkiye ve Yapı-Endüstri Merkezi işbirliği ile enerji tasarrufu, şıklık ve güzelliği bir ararada sunan aydınlatma çözümlerinin insanların hayatına sağladığı katmadeğeri vurgulayacak.

“Mimaride Işık vol.1 ” Konferansı – Alexander Rotsch, Brian Stacy
Tarih : 22 Kasım 2011, Salı
Yer : Yapı-Endüstri Merkezi, Fulya/İstanbul

Program:
18.30–19.00 Kayıt
19.00–19.05 Açılış Konuşmaları
19.05–19:50 ThyssenKrupp Quarter - Alexander Rotsch
19.50–20.30 YAS Hotel - Brian Stacy
20:30 İkram
Konferans simultane olarak İngilizce’den Türkçe’ye çevrilecektir. Sınırlı kontenjan nedeni ile katılım için kayıt yaptırmak gereklidir. Kayıt ve detaylı bilgi için yemetkinlik.com/mimarideisik ve pldturkiye.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT