Nasuh Mahruki ile Fotograf Gösterisi - Söyleşi

Tarihler: 16 Şubat 2011 Çarşamba ~ 16 Şubat 2011 Çarşamba 19:30

Yer: Fototrek Fotograf Merkezi

Ücret: Ücretsizdir.

Adres: İstiklal Cad. Mısır Apt. No: 311 K:1 D:3 Beyoğlu, İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 251 90 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 16, 2011 ~ Şub 16, 2011

Fototrek Fotograf Merkezi Çarşamba Etkinlikleri A. Nasuh MAHRUKİ`nin Yeryüzü Güncesi isimli çalışması ile devam ediyor.

Nasuh MAHRUKİ`nin 7 kıta, 70`den fazla ülke ve dünyanın en zorlu, 
en tehlikeli dağlarına, uzak coğrafyalarına çeşitli araçlarla yaptığı yolculuklarda çektiği fotograflardan oluşan gösteriyi 16 Şubat 2011 Çarşamba günü saat 19:30`da izleyebilirsiniz.

Yeryüzü Güncesi
Dünyanın bir hazine, yaşamın da bir hediye olduğuna inandım. Hediyemi hazinemizi kavramak ve anlamlandırmak için ve olağanüstü güzelliğini başkalarına da yansıtabilmek için kullanmayı seçtim.

İzlediğiniz bu fotograflar dünyayı, yaşamı ve kendimi daha iyi tanımak için 7 kıta, 70’den fazla ülke ve dünyanın en zorlu, en tehlikeli dağlarına, uzak coğrafyalarına çeşitli araçlarla yaptığım ziyaretlerimde çekildi.

Anlık bir belge olan fotografın yaşanmışlığı tam olarak ifade edemeyeceği durumlar çoktur. Yine de bu fotografları, dünyamızın uzak bir güzel köşesinden, kültüründen, güzel insanlarından birer kesit olarak görmenizi dilerim. Yaşamın kendisi fotografta yansıtılabilenden çok daha farklıdır, çünkü canlıdır, önünde yaşanmışlıklar arkasında belirsizlikler vardır.

Yaşamı anlamlı ve heyecanlı kılan da budur bence. Fotograf bütün bunları konsantre olarak sunar bize, önünü sonunu belki biraz da bizim hayal gücümüzle doldurmamızı ister. İşte bu yüzden fotograf, izleyiciyi de bu serüvene ortak eder aslında.

Yaşamdaki tanıklığımı sizlere yansıtmak amacıyla biraraya getirdiğim bu fotografları, kameranın arkasından bakan bir göz olarak değil ama, karenin içinde sürecin bir parçası olarak, etrafınızdakileri içeriden görerek deneyimlemenizi dilerim. Fotografı sadece bir belge olarak izlemeyi değil de, o dondurulmuş anda kendinizi de yaşamın içinde, orada, o doğa parçasında, o insanların arasında hissetmeyi denemenizi öneririm.

Fotografları bir an için bile olsa oradaymışız gibi deneyimlemek farklı bir lezzet verir insana. Yıllar sonra bugün bile kendi çektiğim fotografları izlerken, o anki duygularımı, heyecanlarımı, düşüncelerimi yeniden yaşamaya çalışırım. Zamanda dondurulan o anı hafızamda geri çağırıp içine girerim usulca.

Bu kareleri izlerken, o anın içine girin ve orada olmayı düşleyin. Fotografın içindeki doğa parçasını, güneşi, gökyüzünü, soğuğu, karları, dağcıların yaşadığı mücadeleyi, gezgin’in ruh halini, insanları, dünyamızın bir uzak köşesini, kısa bir an için bile olsa oradaymış gibi hissetmeye çalışın.

Yaşam önce hissederek deneyimleyince, sonra da bunları paylaşınca daha güzel. Benim bütün çabam da yaşama fırsatı bulduğum güzellikleri ve fırsatları sizlerle paylaşarak yaşamı güzelleştirmek, hem kendim için hem sizler için...

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT