Osmanlı Sultanlarının Şifalı Gömlekleri

Tarihler: 23 Mart 2005 Çarşamba ~ 23 Mart 2005 Çarşamba 23 Mart Çarşamba Saat 18:30 - 20:00

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Osmanlı Bankası Müzesi, www.obmuze.com

Adres: Bankalar (Voyvoda) Caddesi 35/37 Karaköy Karaköy İstanbul

Telefon: (0212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 23, 2005 ~ Mar 23, 2005
"Osmanlı Sultanlarının Şifalı Gömlekleri" Osmanlı Bankası Müzesi’nde

Osmanlı Bankası Müzesi, Voyvoda Caddesi Toplantıları kapsamında düzenlenen “Obje ve Ritüel” söyleşilerinde, Doç. Dr. Hülya Tezcan’ı ağırlayacak. Tezcan “Osmanlı Sultanlarının Şifalı Gömlekleri” başlıklı toplantıda, Topkapı Sarayı’nda “Padişah Elbiseleri Koleksiyonu”nda bulunan, kişiyi hastalıklara ve kötülüklere karşı koruduğuna inanılan tılsımlı gömlekleri anlatacak. Katılımın ücretsiz olduğu toplantı, 23 Mart Çarşamba günü 18:30 – 20:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Tılsımlı gömlekler, üzeri aherlenerek kağıt özelliği kazandırılmış ince, beyaz, pamuklu bezlerden hazırlanmış. Gömleklerin üzerinde dönemin zevkini yansıtan tezhip sanatı bezemeleri, Kuran’dan ayetler ve Hz. Muhammed’in ayak izi gibi çeşitli motifler yer alıyor. Doç. Dr. Hülya Tezcan konuşmasında, Topkapı Sarayı koleksiyonunda bulunan tılsımlı gömleklerin yanı sıra takma yakalar, takkeler, tılsımlı sancaklar ve örtüler gibi objelere de değinecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT