Özgür Yazılım ve Linux Günleri 2010

Tarihler: 02 Nisan 2010 Cuma ~ 03 Nisan 2010 Cumartesi 2 - 3 Nisan 2010

Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü

Ücret: Ücretsiz

Adres: İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü, Dolapdere Şişli Şişli İstanbul

Telefon: 0212 444 0 428 - 311 51 88

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 2, 2010 ~ Nis 3, 2010

BİLGİ’de “Özgür Yazılım ve Linux Günleri 2010”

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü ve Linux Kullanıcıları Derneği`nin birlikte düzenlediği “Özgür Yazılım ve Linux Günleri 2010” etkinliği bu sene 2-3 Nisan tarihlerinde Dolapdere Kampüsü’nde gerçekleşecek.

Her sene bilişim alanında uluslararası arenada tanınmış kişilerin konuşmacı olarak katıldığı etkinliğin bu yılki konukları arasında, özgür yazılım dünyasının tanınmış ismi Matt Zimmerman bulunuyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü ve Linux Kullanıcıları Derneği tarafından organize edilen “Özgür Yazılım ve Linux Günleri 2010”; yazılım endüstrisini geliştirmek, yazılım maliyetlerini düşürmek, bilgisayar okuryazarlığını arttırmak amacıyla özgür yazılım ve GNU/Linux konularında ulusal ve uluslarararası düzeyde uzman isimlere ev sahipliği yapıyor.
Türkiye`nin özgür yazılım ve açık kaynak konularında daha fazla bilinçlenmesinin ve üretime geçmesinin amaçlandığı etkinlikte, geçtiğimiz yıl dünyada ve Türkiye`de özgür yazılım ve bilişim teknolojileri alanlarında yaşanan önemli gelişmeler tartışılacak. Bu yılın konukları arasında Ubuntu projesinin CTO`su Matt Zimmerman, Google Summer of Code programının Topluluk Yöneticisi Leslie Hawthorn bulunuyor.
İlgilenen herkesin katılımına açık ve ücretsiz olan etkinlikte, simultane tercüme hizmeti sağlanacaktır.

Matt Zimmerman: teknoloji uzmanı, Özgür / Açık Kaynak Yazılım geliştiricisidir. Zimmerman şu anda Canonical Ltd.`de Ubuntu projesinin teknik lideri, Ubuntu teknik yönetim kurulunun başkanı ve projenin CTO`su olarak görev almaktadır. Zimmerman, Canonical`da Ubuntu sürümleriyle ilgili teknolojik kararları koordine etmektedir.
Leslie Hawthorn: Google Açık Kaynak Programları Ofis`de Google Summer of Code programının Topluluk yöneticiliği görevinde bulunmaktadır. Dünya`nın üniversite öncesi öğrencilerini tüm Açık Kaynak yazılım geliştirme süreçlerine dahil eden ilk global girişimi olan "Google Highly Open Participation Contest" i tasarlamış ve yönetmiştir. GNOME Vakfı`nın ve Open Source Business Resource`un danışma kurulunda görev almaktadır.

Ayrıntılı Bilgi İçin: www.ozguryazilimgunleri.org
e-mail: info@ozguryazilimgunleri.org

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT