Perşembe Buluşmaları’nın İlk Konuğu: Nedim Gürsel

Tarihler: 21 Ekim 2010 Perşembe ~ 21 Ekim 2010 Perşembe 21 Ekim Saat: 17.00-19.00 arası

Yer: Pera Palace Hotel

Ücret: Ücretsizdir.

Adres: Meşrutiyet Cad. No:52 Tepebaşı Beyoğlu 34430 İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 377 40 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 21, 2010 ~ Eki 21, 2010

Perşembe Buluşmaları’nın İlk Konuğu: Nedim Gürsel

Yalnızca bir otel değil, öz tarihi ile bir müze niteliği de taşıyan Pera Palace Hotel, kültür-sanat buluşmalarını başlatıyor. Doğan Kitap işbirliği ile gerçekleşecek “Pera Palace Perşembe Buluşmaları”nın ilki, 21 Ekim’de ünlü yazar Nedim Gürsel’in okumasıyla başlıyor.

100 yılı aşkın tarihi ile İstanbul ve Türkiye için bir kültürel miras niteliğinde olan Pera Palace Hotel, her ay gerçekleşecek kültür-sanat buluşmalarını başlatıyor. “İstanbul’un İncisi” Pera Palace, ait olduğu kent ile kucaklaşmak üzere, bundan böyle her ayın 3’üncü perşembe günü; yazar, müzisyen, ressam, mimar gibi önemli fikir ve sanat önderlerini, “Pera Palace Perşembe Buluşmaları” etkinliğinde, çeşitli sohbet toplantıları, okumalar ve panellerde İstanbullularla buluşturacak.

Otelin ilk Perşembe Buluşması’nda Nedim Gürsel, Doğan Kitap’tan çıkacak “Derin Anadolu” adlı kitabıyla, 21 Ekim Perşembe günü 17.00-19.00 saatleri arasında, Pera Palace Hotel-Orient Bar’da okurlarıyla biraraya gelecek. Gürsel, sohbet toplantısına “Derin Anadolu”dan pasajlar okuyarak başlayacak.

Nedim Gürsel’in Anadolu yolculukları üzerine yazdığı edebi bir gezi metni olan Derin Anadolu’nun tüm metinlerine Fransız fotoğrafçı Damien Guillaume’un fotoğrafları eşlik ediyor. Ünlü yazar Nedim Gürsel ile tarihi bir atmosferde sohbet etmek ve kitaplarını imzalatmak isteyen tüm edebiyatseverler, ilgili telefondan yer ayırtarak bu ücretsiz etkinliğe katılabilirler.

Yazar Hakkında
1951 yılında Gaziantep’te doğan Nedim Gürsel, Balıkesir’de ilkokul eğitimini aldıktan sonra, Galatasaray Lisesi’ni ve Fransa`da Sorbonne Üniversitesi Modern Fransız Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi. ‘Karşılaştırmalı Edebiyat’ alanında doktora çalışması yaptı. Halen Fransa Bilimsel Araştırmalar Merkezi’nde (CNRS) araştırma direktörü olarak çalışan Nedim Gürsel, Sorbonne Üniversitesi’nde Türk Edebiyatı dersleri veriyor.
Yazar, PEN Yazarlar Derneği, Paris Yazarlar Evi ve Akdeniz Akademisi üyesi. İlk yazısı 1966 yılında ‘Yeni Ufuklar’ dergisinde yayımlanan Gürsel; çok sayıda edebiyat dergisinde öykülerinin yanı sıra, çağdaş düşün ve edebiyat akımları üzerine kaleme aldığı yazılarıyla da yer aldı. ‘İlk Kadın’ adlı öyküsü İstanbul Devlet Tiyatrosu tarafından 1995’te sahnelendi. Radio France Internationale’de ve Berlin Radyosu’nda programlar hazırlayan Gürsel’in öykü, roman ve incelemeleri, başta Fransızca olmak üzere on sekiz dile çevrildi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT