Platform`da Konferanslar

Tarihler: 01 Şubat 2005 Salı ~ 04 Şubat 2005 Cuma 1 ve 4 Şubat Saat 18:00

Yer: Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi

Adres: İstiklal Caddesi 276 Beyoğlu 80050 İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0 212 293 23 61

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 1, 2005 ~ Şub 4, 2005
Platform`da Konferanslar:

Nermin Saybaşılı
"Bu Bir Savaştır"
01 Şubat, Salı / Saat: 18:00
Sanat Tarihçisi Nermin Saybaşılı, Tarlabaşı örneğinden yola çıkarak kent içinde başka bir kentin var olması olgusunu, Normalizasyon / Makulleştirme Programı 2 çerçevesinde tartışacak. Konferansta, kent merkezinin göbeğindeki "hayalet-semt" Tarlabaşı bağlamında, mekanın ve öznelliklerin üretimini ele alacak.
Saybaşılı Tarlabaşı`nı, "İstanbul`daki bu bastırılmış semt, Giorgio Agamben`in sözcükleriyle söyleyecek olursak `yerinden edilmiş bir bölge`dir. Başka bir deyişle, kent içinde `zaptedici` bir işlev üstlenen kesin bir coğrafyadır. Tarlabaşı`nın öyküsü, onun kayboluşu, yaşanmış geçmişin yitişi, hayaletsi yurttaşlık ve kentsel eşitsizlik üzerinedir." sözleriyle tanımlıyor. Saybaşılı ayrıca, Michael Winterbottom`un filmi "In This World" (2002) ile Claude Leon`un çalışması "The Last Voices from the Other Side" (2000) ve Esra Ersen`in çalışması "Brothers & Sisters"ı (2003) konuşmasında ele alacak.
Nermin Saybaşılı, İngilitere`de, Londra Üniversitesi Goldsmiths College`ın Görsel Kültürler Bölümü`nde doktora eğitimini sürdürüyor. Aynı bölümde iki yıl boyunda iki ayrı ders veren Saybaşılı, "Gelecek Adalet: Sınırlar ve `Hayalet`ler" başlıklı tez projesinde, sınırlarda ya ya sınırlar yoluyla gerçekleşen özne oluşumlarını inceliyor. Aynı zamanda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi`nin Sanat Tarihi Bölümü`nde araştırma görevlisi olan Saybaşılı, Edinburgh Üniversitesi`nde Mimarlık Bölümü tarafında yürütülmekte olan "Borderlands in İstanbul" adlı projede de yer alıyor.

04 Şubat, Cuma / Saat: 18:00
Vasıf Kortun, Erden Kosova, Aydan Murtezaoğlu
Makulleştirme / Normalizasyon Kavramları Üzerine
Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi, European Cultural Foundation tarafından desteklenen "Normalizasyon/Makulleştirme Programı 2" adlı sanat etkinlikleri çerçevesinde "...İçin Sanat" isimli ikinci, konuşmalar ve gösterimler dizisini 26 Ocak–26 Şubat tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.
Sergi bağlamında Platform`da gerçekleştirilecek olan konferansta Vasıf Kortun, Erden Kosova ve Aydan Murtezaoğlu "ihraç için sanat" ve "makulleştirme/normalizasyon" kavramları üzerine tartışacaklar.
Konferanslar European Cultural Foundation desteğiyle gerçekleştirilmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT