Polisiye Roman ve Kent

Tarihler: 03 Kasım 2010 Çarşamba ~ 03 Kasım 2010 Çarşamba 3 Kasım Çarşamba, 19:00

Yer: İstanbul Fransız Kültür Merkezi

Ücret: Giriş ücretsizdir.

Nereden Alınır: www.infist.org

Adres: İstiklal cad. N :4 Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 393 81 11

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 3, 2010 ~ Kas 3, 2010
İSTANBUL FRANSIZ KÜLTÜR MERKEZİ’NDE SÖYLEŞİ
« POLİSİYE ROMAN VE KENT »

konuşmacılar:
ALEXANDRA SCHWARTZBROD ve AHMET ÜMİT
söyleşiyi yöneten : Erol ÜYEPAZARCI

3 Kasım Çarşamba, 19:00

İki yazar, bir kadın ve bir erkek, iki farklı ülke, her ikisi de tarih ve polisiye roman tutkunu. Alexandra Schwarzbrod ve Ahmet Ümit, edebiyat akımlarının en popülerlerinden biri olan polisiye roman beğenilerini, analizlerini ve bakış açılarını okuyucuları ile paylaşmak üzere Fransız Kültür Merkezi’nde bir araya geliyorlar. Yazarlar romanlarının merkezini oluşturan iki şehir, Kudüs ve İstanbul ile olan kişisel ilişkilerine de değinecekler.
Simültane çeviri.
Giriş ücretsizdir.

Söyleşiyi, polisiye ilgili Türkiye’de en kapsamlı arşivlerden birine de sahip olan araştırmacı, yazar ve çevirmen Erol Üyepazarcı yönetecek. Üyepazarcı Osmanlı’dan günümüze uzanan polisiye roman tarihine adanmış kapsamlı çalışma Korkmayınız Mister Sherlock Holmes’ün de yazarı.

1995 yılından bu yana Fransız Libération gazetesinde çalışan Alexandra Schwartzbrod, 2000-2003 yılları arasında aynı gazetenin Kudüs muhabirliğini yaptı. İlk romanını 2000 yılında yazan yazar her zaman bağlı kalacağı bir kent olan Kudüs’te geçen Balagan isimli eseri için 2003 yılında SNCF Polisiye Roman ödülünü kazandı. Bir kısmı İstanbul’da geçen siyasi bir kurgu olan son romanı Elveda Kudüs (2010 Stock Yayınları) Fransa’da polisiye edebiyatı Büyük Ödülü’ne layık görüldü.

İstanbul Marmara Üniversitesi’nde kamu yönetimi öğrenimini tamamladıktan sonra 1985-1986 yıllarında Moskova’da Sosyal Bilimler Akademisi’nde okuyan Ahmet Ümit’in çalışmaları, 1989 yılından itibaren yayınlanmaya başladı. Kukla isimli romanının ardından başka romanların yanı sıra köşe yazıları, denemeler, makaleler ve televizyon için senaryolar yazdı. Ahmet Ümit eserleri yabancı dile çevrilen ilk Türk polisiye roman yazarı. Eleştirmenler ve okuyucular tarafından büyük ilgiyle karşılanan son romanı İstanbul Hatırası 2010 yılında Everest Yayınları’ndan yayınlandı.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT