Roma Çağı Anadolu’sunda İnanç ve Ritüeller

Tarihler: 27 Nisan 2005 Çarşamba ~ 27 Nisan 2005 Çarşamba 27 Nisan Çarşamba Saatr 18:30-20:00

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Osmanlı Bankası Müzesi, www.obmuze.com

Adres: Bankalar (Voyvoda) Caddesi 35/37 Karaköy Karaköy İstanbul

Telefon: (0212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 27, 2005 ~ Nis 27, 2005
VOYVODA CADDESİ TOPLANTILARI
Obje ve Ritüel Şöyleşileri
Roma Çağı Anadolu’sunda İnanç ve Ritüeller Osmanlı Bankası Müzesi’nde

Osmanlı Bankası Müzesi, Voyvoda Caddesi Toplantıları kapsamında düzenlenen “Obje ve Ritüel” söyleşilerinde, bu ay Arkeolog Nezih Başgelen’i ağırlayacak. Katılımın ücretsiz olduğu “Roma Çağı Anadolu’sunda İnanç ve Ritüeller” konulu konferans, 27 Nisan Çarşamba günü 18:30 – 20:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Ülkemizde arkeoloji yayıncılığının öncüsü Başgelen, konferansta, Anadolu’da Roma egemenliği zamanında, çoktanrılı devlet dini inanışının yanı sıra, Anadolu’nun yerli kültürlerinin dinsel inanışlarına değinecek.Roma Çağı Anadolu’sunun inanç coğrafyasını ve renkliliğini seçilmiş örneklerle ele alarak, içinde yaşadığımız doğanın bilinmezlerinin antik çağlarda inanç dünyasının gizemlerini nasıl oluşturduğunu irdeleyecek.

Arkeolog Nezih Başgelen, 1978 yılında, konusunda ülkemizdeki ilk popüler yayın olan Arkeoloji ve Sanat dergisini çıkardı. 1982 yılında kurduğu Arkeoloji ve Sanat Yayınları`nda yurdumuzun zengin tarihi eserleri, eski uygarlıkları hakkında araştırma, inceleme gibi, 21 temel dizi üzerinden 400`e yakın başvuru eseri yayımladı. 1986 yılında Türkiye`nin tarihi doğal ve turistik değerlerine dönük hizmet veren görsel doküman arşivini (Celsus Picture Library) oluşturdu. Ülkemizin karakteristik zenginliği tarihi ve doğal değerlerin yok olmaması için mücadele eden Başgelen, düzenlediği etkinliklerle arkeolojinin ve eski eserlerin korunması konusuna kamuoyununu dikkatini çekti. Başgelen’in eserleri arasında, “Anadolu Notları ” (1979), “Geçmiş Zaman Kentleri” (1993), “Havadan Nemrut” (2000) yer alıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT