Sae Istanbul, Sinema Söyleşileri Zeynep Özbatur Atakan ile Başlıyor

Tarihler: 09 Eylül 2011 Cuma ~ 09 Eylül 2011 Cuma 9 Eylül Cuma Saat: 19:00

Yer: SAE İstanbul

Ücret: Ücretsizdir.

Adres: Lüleci Hendek Caddesi No.60 Müeyyetzade Mah. 34425 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 292 37 38

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 9, 2011 ~ Eyl 9, 2011

Sinema filmi çekmek istiyorsunuz ve ‘yapımcı arıyorsunuz’ Yapımcıdan ne isteyeceğinizi biliyor musunuz? Sadece para yatıracak bir yapımcı mı arıyorsunuz? Yoksa kendinizi güvende hissedeceğiniz bir ortak mı?

SAE İstanbul tarafından gerçekleştirilecek olan sinema söyleşilerinin ilki, uluslararası arenada ülkemizi başarıyla temsil eden yapımcı Zeynep Özbatur Atakan ile başlıyor. 2010 yılında Avrupa Film Akademisi tarafından ‘Eurimages Yılın Yapımcısı’ seçilen Zeynep Özbatur, katılımcılara dünyanın en önemli ve gelişmekte olan mesleklerinden biri olan yapımcılığı anlatıyor. 9 Eylül 2011 Cuma günü SAE İstanbul’da gerçekleşecek olan söyleşiye yapımcılık mesleğine ilgi duyan herkes katılabilir.

SAE İstanbul tarafından geleneksel hale getirilmesi planlanan sinema söyleşilerinin ilki, yapımcılığını üstlendiği filmler ile çok büyük başarılara imza atan Zeynep Özbatur Atakan ile başlıyor. Çalışma hayatına reklamcılık sektöründe yaptığı çalışmalar ile başlayan Özbatur, 1999 yılından itibaren sinema sektörüne geçerek ‘uluslararası’ projeler üretmeye başladı. Yönetmenliğini Kutluğ Ataman’ın yaptığı Lola+Bilidikid (1999) ile film yapımcılığına adım atan Özbatur, yapımcılığa Tayfun Pirselimoğlu yönetmenliğinde çekilen Hiçbiryerde (2002) filmi ile devam etmiştir. Daha sonra yönetmen Nuri Bilge Ceylan ile birlikte çalışmaya başlayan Zeynep Özbatur sırasıyla; İklimler (2006), Üç Maymun (2008) ve Bir Zamanlar Anadolu’da (2011) gibi bol ödüllü ve Türk Sinema Tarihi’ne adını yazdırmış filmlere yapımcı olarak imza atmıştır.

Dünyada gün geçtikçe önemi artan ve gelişen mesleklerden biri olan yapımcılık üzerine doğru ve yanlış bilinenler, dünyada yapımcılık mesleğinin durumu, yapımcı ile yatırımcının kavramsal farklarının irdeleneceği söyleşide, katılımcılar merak ettikleri konuları Zeynep Özbatur’a sorma fırsatı yakalayacaklar. 9 Eylül Cuma günü saat 19:00’da SAE İstanbul’da gerçekleştirilecek söyleşiye katılım ücretsiz olacaktır. Sınırlı sayıda kontenjan olan söyleşi için kayıt yaptırmak isteyenler SAE İstanbul’un web sitesinden kayıt yaptırabilirler.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT