Sakıp Sabancı Müzesi’nin İşbirliğiyle Düzenlenen Kültürel Mirası Koruma Kongresine Kayıtlar Başladı

Tarihler: 13 Temmuz 2010 Salı ~ 20 Eylül 2010 Pazartesi

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi

Nereden Alınır: Sakıp Sabancı Müzesi

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:22 Emirgan Sarıyer İstanbul Sarıyer İstanbul

Telefon: 0212 277 22 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 13, 2010 ~ Eyl 20, 2010

Sakıp Sabancı Müzesi’nin İşbirliğiyle Düzenlenen “Kültürel Mirası Koruma” Kongresine Kayıtlar Başladı.

S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi’nin (SSM) işbirliğiyle, Uluslararası Tarih ve Sanat Eserlerini Koruma Enstitüsü (IIC - International Institute for Conservation of Historic and Artistic Works) tarafından düzenlenen “Kültürel Mirası Koruma ve Doğu Akdeniz” konulu kongreye kayıtlar başladı. 20-24 Eylül 2010 tarihlerinde Sabancı Center’da gerçekleştirilecek 23. IIC Kongresi’ne, kültürel mirasın korunması konusuyla ilgilenen ve bu alandaki gelişmeleri takip eden her kesimden dinleyici katılabilecek. Katılımın ücretli olduğu kongrede, IIC üyelerine indirim yapılacak.

Dünyanın en eski ve köklü uygarlıklarının doğum yeri olan Doğu Akdeniz bölgesindeki kültür mirasının korunmasına odaklanan kongrenin bildirileri, İngilizce ve Türkçe sunulacak, ayrıca simultane çeviri hizmeti verilecek. Kongrede, 40’ın üzerinde konuşmacının sunacağı bildirilerin tümü, Yayın Komitesi tarafından kitapçık haline getirilerek katılımcılara dağıtılacak. İngilizce basılacak bildiri kitapçıklarında Türkçe özetlere de yer verilecek. Kongre kapsamında ayrıca, 22 Eylül Çarşamba günü, İstanbul’un tarihi mekanlarına ücretli geziler düzenlenecek.
Ayrıntılı bilgi için: http://www.iiconservation.org/congress/tr/index.php

IIC Hakkında
1950 yılında kurulan IIC, tüm dünyadaki tarihi eserlerin ve sanat eserlerinin korunması için gerekli yöntemleri ve çalışma standartlarını teşvik eden, uluslararası bağımsız bir kuruluştur. Kültürel mirasın korunması alanında çalışan profesyoneller için bir iletişim platformu sunan IIC, düzenlediği konferanslar, yayınlar, verdiği ödül ve burslarla sektör profesyonellerinin gelişimine destek oluyor, toplumda konservasyon alanında kamu bilinci yaratmayı da hedefliyor. IIC, sektörün uzmanlarını ve kültürel mirasın korunması konusuyla ilgilenen herkesi bir araya getirmek, bu alandaki en son araştırmaları, teknikleri ve teknolojik imkanları tartışmak için, iki yılda bir, belirli konular üzerine yoğunlaşan uluslararası kongreler düzenliyor. Bugüne kadar, aralarında Roma, Londra, New York, Washington, Paris, Kyoto’nun da bulunduğu büyük şehirlerde gerçekleştirilen kongre, bu yıl, SSM’nin işbirliğiyle ilk kez İstanbul’da düzenleniyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT