SSM, ünlü İslam Sanatı Tarihçisi Oleg Grabar’ı anıyor...

Tarihler: 08 Ocak 2012 Pazar ~ 08 Ocak 2012 Pazar saat 14.00-19.00

Yer: Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:42, 34467 Emirgan İstanbul Sarıyer İstanbul

Telefon: 212 277 22 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 8, 2012 ~ Oca 8, 2012

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), en büyük İslam sanatı tarihçilerinden Prof. Dr. Oleg Grabar’ı anmak üzere 8 Ocak 2012 Pazar günü, saat 14.00-19.00 saatlerinde, bir toplantı düzenleyecek.

“Oleg Grabar'ın Türk İslam Sanatı ve Mimari Tarihi Araştırmalarına Katkıları" başlığı ile düzenlenecek toplantıda, kuruluş aşamasından itibaren Sakıp Sabancı Müzesi’nin Danışma Kurulu’nda yer alan, İslam sanat ve mimarlık tarihinin alanlarında dünyaca ünlü bu değerli bilim adamının vefatının 1. yıldönümünde, günümüzün seçkin akademisyenleri ve müzecileri olan eski öğrencileri, Prof. Grabar’ı anmak üzere biraraya gelecek. Esin Atıl, Ülkü Ü. Bates, Ayda Arel, Gülru Necipoğlu, Tülay Artan, Scott Redford, Oya Pancaroğlu, Çiğdem Kafesçioğlu ve Barry Wood, anma gününe birer bildiri ile katılacak ve Prof. Grabar’ın vizyonu ile yaptıkları araştırmalarını Grabar’a atfedecekler.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan SSM Müdürü Dr. Nazan Ölçer: “Bir özel koleksiyondan müzeye geçiş aşamasında Sakıp Sabancı Müzesi'ne geniş bir vizyon kazandıran Oleg Grabar, son derece kıymetli bir akademisyen ve hepimizin sevgili dostuydu. Yetiştirdiği bilim insanları onun misyonunu gelecek kuşaklara aktarırken, yazdığı kitaplar her zaman en değerli başvuru kaynağı olmayı sürdürecek. Onu daima hatırlayacak ve çok özleyeceğiz. Bu anma günüyle, kendisine duyduğumuz minneti ifade etmeyi ve genç kuşaklara Grabar’ı anlatmayı arzu ediyoruz.” dedi.

Oleg Grabar hakkında

Erken ve ortaçağ tarihinde uzman, tanınmış Bizantinolog André Grabar’ın oğlu olan Oleg Grabar, 1929 yılında Strasbourg’da doğdu. 1948 yılında Amerika Birleşik Devletleri’ne gelen Grabar, öğrenimini Paris Üniversitesi, Harvard Üniversitesi ve Princeton Üniversitesi’nde tamamladı. 1954-1969 yılları arasında Michigan Üniversitesi’nde ders verdi, aynı üniversitede 1964 yılında Profesör unvanını aldı. 1969 yılında Harvard Üniversitesi’nde ders vermeye başlayan Grabar, 1990 yılında Princeton Üniversitesi’ne geçinceye kadar bu görevine devam etti. 1998 yılında emekliye ayrılan Grabar “Emeritus Profesör” olarak öğrenci yetiştirmeyi ve yayın yapmayı hayatının sonuna kadar sürdürdü. Değerli bilim adamı, günümüzün pek çok ünlü İslam sanatı tarihçisini de yetiştirdi. Otuzdan fazla bilimsel yayına ve sayısız makaleye imza atan Prof. Grabar’ın dilimize çevrilen İslam Sanatının Oluşumu adlı kitabı, bildindiği gibi, ülkemizde İslam sanatı konusunda temel bir başvuru kaynağı olarak hala güncelliğini korumaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT