Tarih Vakfı Müzecilik Konferansları

Tarihler: 21 Haziran 2004 Pazartesi ~ 21 Haziran 2004 Pazartesi 21 Haziran Pazartesi Saat 17:00

Yer: Tarihi Darphane Binaları

Nereden Alınır: Bilgi için: http://www.tarihvakfi.org.tr

Adres: Topkapı Sarayı Avlusu, Arkeoloji Müzesi Karşısı, Sultanahmet Eminönü İstanbul

Telefon: 0212 233 21 61 Dahili: 60

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 21, 2004 ~ Haz 21, 2004
TARİH VAKFI MÜZECİLİK KONFERANSLARI DEVAM EDİYOR
Konferans Dizisi 2: “Bir Temsil Mekanı Olarak Müze Tasarımı”

Tarih Vakfı’nın İstanbul Müzesi Proje Grubu tarafından ayda bir düzenlenen Müzecilik Konferansları’nın ikincisi 21 Haziran Pazartesi günü gerçekleşiyor. Doç.Dr.Ayşen Savaş’ın vereceği “Bir Temsil Mekanı Olarak Müze Tasarımı” konulu konferans saat 17:00’de Topkapı Sarayı Avlusu’nda bulunan Tarihi Darphane Binaları’nda yer alacaktır. Tarih Vakfı Müzecilik Konferansları’nda, müzeler, müzecilik kuramı ve uygulamaları ile ilgili çeşitli konu ve gelişmeler, güncel tartışmalar ele alınmakta ve konuşmacı olarak yerli ve uluslararası uzmanlar davet edilmektedir.

İstanbul Müzesi Proje Grubu’nun Mayıs ayındaki ilk konferansında Bilgi Üniversitesi’nden Dr. Wendy Shaw “Müzecilikten Milliyetçiliğe: Osmanlı’da Görsel Siyaset” konulu bir konuşma yapmış, sonbaharda çevirisi yayınlanacak olan kitabı için yaptığı araştırmalardan ve pek az bilinen görsel malzemeden bir kesit sunmuştu.

21 Haziran’da konferans verecek olan Doç.Dr.Ayşen Savaş, ODTÜ Mimarlık Bölümü’nde öğretim üyesi olup aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Atatürk Müzesi Danışmanı ve ODTÜ Bilim ve Teknoloji Müzesi ile Kültür ve Kongre Merkezi Rektör Danışmanı olarak görev yapmaktadır. Savaş’ın danışman ya da araştırmacı/küratör olarak çalıştığı kurumlar arasında Fransız Mimarlık Enstitüsü, İngiliz Mimarlar Kraliyet Enstitüsü, Kurtuluş Savaşı Müzesi, Sabancı Müzesi ve Üniversitesi de bulunuyor.

Ayşen Savaş 21 Haziran’da vereceği konferansın içeriğiyle ilgili şunları söylüyor: “Bir temsil mekanı olarak müzenin mimari tasarımı, doğrudan bir müzecilik kararı ve dolaylı olarak bir tarih yazımı yorumudur. Örnekler üzerinden geliştireceğim tartışmada, mimari programın temsil kuramı ile sınanması gerekliliğini vurgulayacağım. Bu üstüste çakışmış okumanın, müzecilik açısından yaratıcılığı destekleyeceğine inanıyorum.”

Konferans, daha önce olduğu gibi, bir genel tartışma bölümü ve şarap –peynir sohbetiyle tamamlanacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT