Ustalara Saygı tiyatromuzun iki duayeni için

Tarihler: 24 Mart 2008 Pazartesi ~ 24 Mart 2008 Pazartesi Mart Pazartesi akşamı saat 20.00

Yer: Akatlar Kültür Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Adres: Melih Cevdet Anday Sahnesi (Akatlar Kültür Merkezi), Zeytinoğlu Cad. No:8 Akatlar Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0 212 351 93 84

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 24, 2008 ~ Mar 24, 2008
Hayat ve sanat birlikteliklerini uzun yıllardır sürdüren Beklan Algan ve Ayla Algan, etkinliğin 24 Mart’taki konukları...
“Ustalara Saygı” tiyatromuzun iki duayeni için

Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” toplantılarının otuz dokuzuncusu, modern tiyatromuzun yaratıcılarından Beklan Algan – Ayla Algan çifti için düzenleniyor. Muhsin Ertuğrul’un gözde öğrencileri de olan sahnelerimizin çok yönlü sanatçıları için hazırlanan gece, 24 Mart Pazartesi akşamı saat 20.00’da Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.

Faruk Şüyün’ün hazırladığı ve yöneteceği “Ustalara Saygı” etkinliği; sanat ve hayat birlikteliklerini uzun yıllardır sürdüren Beklan Algan ve Ayla Algan’ı, adlarına düzenlenen saygı toplantısında da buluşturuyor. Aktör, yönetmen, yazar ve eğitimci kimlikleriyle çağdaş gösteri sanatlarımızın duayenlerinden biri olan Beklan Algan ile yine oyunculuğu, müzik yorumculuğu ve hocalığıyla kültür hayatımızı zenginleştiren Ayla Algan için düzenlenen etkinlik, ustalarının çok yönlülüğü dolayısıyla rengârenk bir konuk yelpazesine sahne oluyor.

Selen Domaç’ın sunacağı, tiyatromuzun “Kadın Hamlet”i Ayla Algan’ın doğaçlamalarıyla renklendireceği “Ustalara Saygı” gecesine; Ahmet Cemal, Ayşın Candan, Cevat Çapan, Duygu Seda Tomru, Erol Keskin, Ertem Göreç, Gencay Gürün, Metin Deniz, Naz Erayda, Nihal Geyran Koldaş, Orhan Alkaya, ustaların dansçı kızı Sevi Algan, Taner Barlas, Ümit Denizer, Üstün Akmen, Yaşar Nezih Eyüboğlu, Zeynep Oral ve Zeliha Berksoy konuşmacı olarak katılıyor.

Beklan Algan ve Ayla Algan’ın öğrencilik yıllarında başlayan ve neredeyse yarım asırdır süren tiyatro serüvenleri, “Ustalara Saygı” gecesinde sunulacak görüntüler ve fotoğraflarla da izlenebiliyor. Alganların arşivinden alınan ve ilk kez bir arada seyircilere sunulan kareler, gecenin izleyicilerine bir tiyatro resmi geçidi yaşatıyor.

Etkinlikte; Paris’in dünyaca ünlü mekanlarından Olimpia’da sahne almış, Altın Orfe Şarkı Yarışması’nda ülkemize ikincilik kazandırmış bir yorumcu da olan Ayla Algan’ın, piyanist Orçun Orçunsel eşliğinde yorumlayacağı sürpriz şarkılar da dinlenebiliyor.

“Ustalara Saygı” toplantıları, 7 Nisan’da Cem Karaca, 28 Nisan’da Pınar Kür için düzenleniyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT