`3 A` Anımsa, Anla, Aktar… Haluk ÖZDEN

Tarihler: 17 Şubat 2009 Salı ~ 14 Mart 2009 Cumartesi

Yer: Ekavart Gallery

Adres: Süzer Sanat Merkezi Ritz Carlton Hotel Yanı Gümüşsuyu–İstanbul İstanbul

Telefon: (0212) 252 81 31

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 17, 2009 ~ Mar 14, 2009
“ 3 A ’’ Anımsa, Anla, Aktar… Haluk ÖZDEN
EKAV/Eğitim Kültür Araştırma Vakfı, ressam Haluk Özden’in sıradışı, gizemli soyut tablolarını 17 Şubat – 14 Mart 2009 tarihleri arasında Ekavart Gallery’ de sanatseverlerle buluşturuyor.

Haluk Özden, sergisine ‘’ 3 A ’’ adını vererek topluma bir teklifte, önermede bulunduğunu ve bunun üç aşamadan oluştuğunu söylüyor. Bunlar sırasıyla ‘anımsa’ , ‘anla ‘ ve ‘aktar’ dır. Her bireyin kendi özünde mevcut ancak günümüzde yitip gitmiş değerlerin anımsanması, anlaşılması, yani idrak edilmesi ve son olarak da aktarılması, yani diğerleriyle paylaşılmasıdır bu... Söz konusu olan değerler bir toplumun çimentosu olan gelenek, görenek ve inançlardan, her insanın özündeki ruhsal cevherin kendi içinde gün ışığına çıkarılmasına, onun yasalarına uygun bireysel ve toplumsal hayatın, makul vicdan hayatına egemen kılmasına kadar geniş bir yelpaze oluştururlar.

Sergide yer alan eserler sanatçının son yıllarda kendi iç âleminden süzüp aldığı etkilerin estetik, mükemmeliyetçi bir yaklaşımla dışavurumu ayrıca‘ Kontamplasyonizm ‘ adını verdiği bir akımın başlangıcı olarak da dikkat çekiyor.

“ 3 A” sergisinin küratörlüğünü üstlenen Yahşi Baraz, Haluk Özden’ in ülkemiz çağdaş resmine yeni bir soluk ve kalite getirdiğini , yıllardır tüm dünya resmini takip eden bir uzman olarak da Özden’ in uluslararası arenada tamamen özgün ve yüksek kalitede eserler üreten bir sanatçı olarak tanınmayı hak ettiğini vurguluyor...

17 Şubat – 14 Mart 2009 tarihlerinde Ekavart Gallery tüm sanatseverleri soyut dünyanın kapılarını aralamaya davet ediyor.
Sergiyi eş zamanlı Türkiye’nin ilk online sanat televizyonu www.ekavart.tv’ de izleyebilirsiniz.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Festival Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT