300 Sayı / 27 Yıl / 1 Dergi / Arredamento (Dekorasyon+Mimarlık)

300 Sayı / 27 Yıl / 1 Dergi / Arredamento (Dekorasyon+Mimarlık)

Tarihler: 26 Ocak 2017 Perşembe ~ 12 Mart 2017 Pazar

Yer: SALT Galata, Oditoryum

Adres: Bankalar Cad. No: 11, Karaköy Beyoğlu İstanbul

Web: http://saltonline.org/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 26, 2017 ~ Mar 12, 2017

Türkiye’nin en uzun ömürlü mimarlık ve tasarım yayınlarından olan Arredamento, SALT Galata’da gerçekleştirilen bir sergiye konu oluyor. Kat 3’teki Açık Arşiv’de konumlanan sergi, bir tasarım dergisi olarak yayın hayatına başlayan, zamanla kuramsal iddiaya sahip bir mimarlık yayınına dönüşen ve 27 yıl boyunca herhangi bir sponsorluk veya kurum desteği olmadan ayakta duran Arredamento’nun 300 sayısını bir arada sunuyor.

300 sayısına toplam 999 kişinin yazılı ve görsel üretimlerle katkı sağladığı yayın, sergide kendi zamanına tanıklık eden bir eser olarak değerlendiriliyor. Sergi, her sayının içeriğini dikkat çekici maddelerle özetlerken Arredamento’nun odaklandığı konularda 27 yılda yaşananlar ile yayının geçirdiği dönüşümlere de ışık tutuyor.

Yayına dair ayrıntılı veri analizlerinin de yer aldığı sergiye, Arredamento’nun uzun yıllardır editörlüğünü yapan Uğur Tanyeli ile 300 sayısının yayıncısı Bülent Özükan’ın bir video söyleşisi eşlik ediyor.

Sergi paralelinde, 4 Şubat Cumartesi günü mimarlık yayınları üzerine bir panel gerçekleştirilecek; 25 Şubat Cumartesi günü ise Bülent Erkmen, yayının ilk sayısından itibaren tasarladığı kapakların hikâyesini anlatacak. SALT Galata’da herkesin katılımına açık olarak düzenlenecek programlar saat 15.00’te başlayacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT