Ahmet Yeşil / Görsel Dokunuşlar

Tarihler: 26 Şubat 2009 Perşembe ~ 20 Mart 2009 Cuma

Yer: Garage of Art

Adres: Adnan Saygun Cad. Belediye Sit. Leylak Apt. No: 1-19 Etiler İstanbul

Telefon: 212-351 16 04.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 26, 2009 ~ Mar 20, 2009
Ahmet YEŞİL Görsel Dokunuşlar Resim Sergisi
26 Şubat – 20 Mart 2009
Garage of Art
Garage of Art, 26 Şubat – 20 Mart 2009 tarihlerinde Çağdaş Türk Resmi’nin önde gelen isimlerinden Ahmet Yeşil’in son dönem çalışmalarını içeren’’GÖRSEL DOKUNUŞLAR’’ adlı kişisel resim sergisine ev sahipliği yapıyor...

Bu sergi sanatçının, günlük yaşamın içinde, yazılı ve görsel iletişim araçlarıyla şekillendirilmeye çalışılan insanın, bakarken görmesi için bir çağrısıdır. Yeşil, bu çağrının düşünsel zeminini şöyle dile getiriyor:
“Yaşamın gerçekleriyle her an yüzleşme durumumuz, görüntünün anlam değerleriyle yüzleşme biçiminde karşımıza çıkar. Bu ise yaşamın her boyutundaki görüntüler /yansımalar arasında kendimize ait olanla buluşmamız demektir. Bulma, buluşma, kavuşma, keşfetme kişinin kendi gerçeğiyle yüzleşmesidir.
Duyguların,olguların insana ait saf, onu özgün kılan gerçeğiyle buluşmasıdır. Sanatın yarattığı estetik/plastik değerler, dünyaya yansıyan bir atmosfer kurar. Gündelik yaşama kilitlenmiş insanların da, belki hiç ilgilenmedikleri bu yansımaların içinden geçmesi kaçınılmazdır; çünkü görsel olana bakmanın ötesindeki görme biçimi, yaşamı algılayan aklın görsel dokunuşlarıdır. Onları hiç istemese de yakalar, emerek içine soğurur ve beklemediği birileriyle ortak algıya zorlar.

Görsel olan sataşır, örter ve estetik aklın duyarlığına yerleşir. “
2008 Aralik ayinda Louvre Müzesi’nin salon sergisine katilan Ahmet Yeşil, 2009 yılı için Grand Pales gibi prestijli bir salon sergisi ve Türk Mevsimi etkinlikleri için davet almıştır. Aynı zamanda Paris, Cenevre, Courchevel gibi birçok Avrupa şehrinde şubeleri bulunan Galerie Daniel Besseiche ile anlaşma yaparak Garage of Art’da açacağı sergiden sonra, son dönem çalışmalarını uluslar arası platformada da sergileme fırsatı bulacaktır.
*Sergi Pazar hariç hergün 10.00-18.00 arası ziyaret edilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT