Altan Çelem - Günlük

Tarihler: 17 Mayıs 2011 Salı ~ 17 Haziran 2011 Cuma

Yer: Teşvikiye Sanat Galerisi

Adres: Akkavak Sok. Demet Apt. 4/A 34365 Nişantaşı İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 241 65 35

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 17, 2011 ~ Haz 17, 2011

Figüratif resim konusundaki sağlam ve yenilikçi çizgisi ile tanınan Teşvikiye Sanat Galerisi, 17 Mayıs – 17 Haziran tarihleri arasında çağdaş sanatın önde gelen ismi Altan Çelem’i ağırlıyor.

Güçlü pentür anlayışı ile çağdaş Türk resminin en önemli sanatçılarından biri olarak kabul edilen Altan Çelem, 17 Mayıs tarihinde Teşvikiye Sanat Galerisi’nde açılacak olan “Günlük” isimli sergisinde karmaşa ve uyumun içiçe geçtiği modern hayat manzaraları sunuyor. Gündelik hayatın sıradan sahnelerini idealizasyondan uzak bir gerçekçilikle resmederken Çelem, ironinin ağır bastığı derinlikli bir anlatım yakalıyor.

Günlük hayata dair nesneler, arabalar ve kent trafiği, deniz ve havuz sahneleri gibi yaşamsal pratiklere ilişkin sahnelerle tanıdık olanın sıradışılığını karşımıza çıkaran Çelem’in sergisi aynı zamanda sanatçının çalışmalarında günlük yaşama tanıklık eden fotoğrafın ne denli önemli bir yeri olduğunu da gözler önüne seriyor. Kent yaşamını insanlar ve onların gündelik yaşamları üzerinden ele alan Altan Çelem’in yeni çalışmaları 17 Haziran’a kadar görülebilir.

Bu sergi paralelinde sanatçının geniş kapsamlı bir kitabı da yayınlanacak, Emre Zeytinoğlu’nun kaleme aldığı kitap, sanatçının geçmişten bugüne sanatsal çizgisine zengin bir görsel kaynak eşliğinde ışık tutmayı amaçlıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT