Bilinmeyen Bir Cisim Yaklaşıyor

Tarihler: 15 Ekim 2011 Cumartesi ~ 13 Kasım 2011 Pazar

Yer: Piha Kolektif Sanat

Adres: Caferağa Mh. Bademaltı Sk. 17/B Kadıköy/ İstanbul İstanbul

Telefon: 0216 337 15 13

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 15, 2011 ~ Kas 13, 2011

Küratörler:
Şevket Arık, Mustafa Duymaz
Sanatçılar: Aysel Alver, Şevket Arık, Zoe Baraton, Mustafa Duymaz, Zeynep Gürler, Duran İleri, Gözde Mulla, Gizem Sönmezer, Erinç Ulusoy, Seniha Ünay, Faruk Yiğen

"Kontrolün kimde olduğunun belirsiz olduğu bir durumun ironisi yaşanmaktadır. Güç ve iktidar yeni şeklini alırken, durum karşısında “bilinmeyen bir cisim yaklaşıyor” belirsizliği ile hayret dolu bir tepkinin ortasındayız. Kendi yaşam alanındaki belirsizlikleri ve karambolü kanıksar hale gelen toplum, mevcut durumunu görmemek adına, sürekli olarak başka bir tarafa bakma arzusundadır. Kendi gerçeklerini görmezden gelmek için bir kaçış noktasına duyulan ihtiyaç, popülist bir komplo teorisi hayranlığıyla karşıladığımız bir duruma dönüşmektedir.

Aslında evrenin başka bir yerinden çıkıp gelmesini beklediğimiz bu gizemli yabancılık, beklenmedik bir yerden yani kendi içinden ortaya çıkmaktadır. Yeni dünya düzenini oluşturan aktörler bize gökyüzünü işaret edip, masadaki oyunu maniple etmektedirler. Ayrıca toplumsal alanda ortaya çıkan belirsizlik hali, bütün değer yargılarının durumunu değiştirmeye çalışan yeni bir sistem yaratmıştır. Dün bir nevi emin olduğumuz değerler şimdi her an müdahaleye uğrayacakmış gibi tehdit altına girmiştir.

Bu durum toplum içerisinde oluşan yeni kimliklerin belirsiz durumundan beslenmektedir. Varolan belirsizlik hali, artık hayatın içinde bilinmeyen bir cismin ya da kişinin yaklaşıyor olması durumuna dönüşmüştür. Artık bu yanılsama yanı başımızdadır, her an “Bilinmeyen Bir Cisim Yaklaşıyor” olabilir."

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT