Bir An İçin / For A Moment

Tarihler: 28 Ocak 2012 Cumartesi ~ 29 Şubat 2012 Çarşamba

Yer: art ON

Adres: Şair Nedim Cd. No: 4 Akaretler 34307 Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 259 15 43 - 0212 259 15 46

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 28, 2012 ~ Şub 29, 2012

Sümer Sayın’ın ilk kişisel sergisi “Bir An İçin / For A Moment” 28 Ocak’ta art ON’da ziyarete açılıyor.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nde lisans ve Oslo Güzel Sanatlar Akademisi'nde master eğitimini tamamlayan 1985 doğumlu Sümer Sayın Türkiye'de ki ilk kişisel sergisi "Bir An İçin / For A Moment" ile 28 Ocak - 29 Şubat tarihleri arasında art ON'da.

Lise yıllarında astro fizik ve sanat arasında kararsız kalan Sayın, bilimin de sanatın da yaratıcı ve orijinal olmayı gerektirdiğini düşünüyor. Oslo'nun kendisine yalınlığı öğrettiğine inanan sanatçı, çalışmalarında cevaplarını bilmediği ama kafasını kurcalayan konulara yer veriyor.

Kinetik enstalasyon, çizim ve animasyon gibi çeşitli mediumlarla işler üreten sanatçı, bu sergisinde belirsizlik, olasılıklar, görecelik ve umut kavramlarının çakıştığı anlara odaklanıyor. 'Bir An İçin' söylemi anın kısalığına bağlı olarak yanılgı kavramını çağrıştırmasının yanı sıra, uçucu bir anın zihinde belirgin bir iz bırakabilmesi düşüncesini de akla getiriyor.

Sanatçı belirsizliğin yarattığı zihinsel olasılıkları ele alırken, sistemleri yapı bozuma uğratarak süreç içerisinde yeni algıların meydana gelişine imkan tanıyor. Olasılıkları düşünmenin bazen kuruntulu bazense umut verici olan yapısı birbirini takip eden ya da üst üste binen farklı anlarda bir araya geliyor.

Dengeyi sabit bir konumdan çok farklı şartlarda yeniden kurulabilecek bir denklem olarak öneren sanatçı, yeniden kurulma sürecindeki kırılgan yapıyı araştırıyor.

Sümer Sayın’ın “Bir An İçin / For A Moment” isimli ilk kişisel sergisi 29 Şubat tarihine kadar art ON the Gallery’de ziyaret edilebilir.

www.art-on.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT