Bir Kardeşlik ve Dayanışma Hikayesi “S.U.A.T. ve Kapılar” Sergisi

Tarihler: 03 Ekim 2013 Perşembe ~ 26 Ekim 2013 Cumartesi

Yer: Galeri Işık Teşvikiye

Adres: Teşvikiye Cad. No:152 Nişantaşı Şişli İstanbul

Telefon: 0212 233 12 03

Web: http://http://www.galeriisik.com/tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 3, 2013 ~ Eki 26, 2013

Çağdaş Türk resminin önde gelen isimlerinden Ertuğrul Ateş ve yıllardır fotoğraf alanında dikkat çeken çalışmalara imza atan koleksiyoner Nejat Türkmen, tüm geliri Down Türkiye’ye bağışlanacak 14 fotoğrafın fırça darbeleriyle yorumlandığı bir sergi hazırladı.

Nejat Türkmen ve Ertuğrul Ateş; ortak sergileri Sevgi, Umut, Aşk ve Temas kısaca “S.U.A.T.” temalı “KAPILAR” sergisi ile çarpıcı bir iş birliğine imza atıyorlar. Temelinde Sevgi, Umut, Aşk ve Temas'ın olduğu sergi, 3 Ekim-26 Ekim 2013 tarihleri arasında Feyziye Mektepleri Vakfı’na ait Galeri Işık Teşvikiye’de sanatseverlerle buluşacak.

İki sanatın ve sanatçının ortak imzasını taşıyan, fotoğrafla resmin aynı tuvalin üzerinde uyum içinde birleştiği eserler için Nejat Türkmen 14 kapıyı fotoğrafladı. Ertuğrul Ateş de bu fotoğrafları, fırça darbeleri ve tuvaline aktardığı hayalleriyle KAPILAR sergisinin gözbebeği eserlerini ortaya çıkardı. Sergi, tıpkı yola çıkış hikayesi gibi bir dayanışma, kardeşlik ve mücadeleyi anlatıyor.

“Down sendromlu pek çok çocuğun hayatında fark yaratacak bir kapı açma” niyetiyle yola çıkan Ertuğrul Ateş ve Nejat Türkmen, destekleriyle Down sendromlu çocukların, gençlerin gerekli eğitimleri alarak yetişkinliklerinde üretken bireyler olmalarına büyük bir katkıda bulunacaklar.

Serginin yaratıcılarından Ertuğrul Ateş: "Suat, bu projeyi adına gerçekleştirdiğimiz kardeşimizin adı. O, bize verdiği ilham ve cesaretle var olma nedenine-nedenimize derin anlamlar yükleyebileceğimiz bir katkı daha yaptı. Kendisiyle aynı kaderi paylaşan diğer kardeşlerine ve bizlere bir kez daha kardeşleşme fırsatı tanıdı. Bize düşen onun bu mesajını sizlerle buluşturup hep beraber ‘biz’ olmaktır." diyor.

Serginin yaratıcılarından Nejat Türkmen ise: "Aslında adına yaşam dediğimiz, acı tatlı birçok olayla geçen süreç, bir kapıdan girip diğer bir kapıdan çıkmak gibidir. Aşık Veysel’in dizelerinde söylediği gibi “İki kapılı bir handa / Gidiyorum gündüz gece” ne çok şey anlatmaktadır. Sevgi, Umut, Aşk ve Temas’ın en üst boyutunu yaşama imkanı bulduğum, bu projeye ilham kaynağı olan canım kardeşim

Suat, yalnızca kardeşim değil, aynı zamanda çocukluğumda oyunlar oynadığım arkadaşım olmuştu. Suat, bizlerden bir kromozom fazla dünyaya gelen diğer arkadaşlarla bizi bir kez daha bir araya getirdi. Onun gibi bir kardeşe sahip olduğum için sonsuz bir mutluluk duyuyorum. Kapılar sergimizin ilham kaynağı sevgili kardeşim Suat, evrenin bütün işaretli çocuklarıyla yeniden kardeş yaptın beni. Bu vesileyle seni bir kez daha yürekten kucaklıyorum. İyi ki varsın." diyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT