Birce Yıldız - Mistik Arayış Sergisi

Birce Yıldız - Mistik Arayış Sergisi

Tarihler: 18 Mart 2016 Cuma ~ 13 Nisan 2016 Çarşamba

Yer: Gama Galeri

Adres: Turnacıbaşı sok. No:21 Beyoglu Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 245 69 22

Web: http://www.gamagallery.com

E Posta: info@gamagallery.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 18, 2016 ~ Nis 13, 2016

“Sanat benim için, devingen, sürekli başkalaşım (dönüşüm) halinde süregelen bir serüvendir. Mistik bir arayıştır... “
Birce Yıldız

Birce Yıldız Soyut Ekspresyonist olarak tanımlanabilen çalışmalarında; Maddenin özü, Hareket, Değişkenlik, Akış, Oluşum, Evren, Düzeninin Oluşumu, Doğada Tekrarlanan Formlar, Döngü gibi kavramları irdeliyor. Bu sergisinin teması evren, madde ve nesne arasındaki ilişki, enerjinin devinimidir.

Ressam, Sonsuz bir mekânda hareket halindeki enerji kümelerini hayal eder ve onların hayalindeki anlık görüntülerini resmeder. Albert Einstein’ın de dediği gibi “Evrende varolan her şey enerjidir”.

Birce Yıldız resimlerini yaparken aynı zamanda “Evrenin temelinde hangi form var?” sorusunun da arayışına girişir ve çeşitli okumalar sonucunda, en temelde bir enerji kütlesi olarak hayal etttiği formun “Kendi kendisini sürekli yenileyen ve arttıran sonsuz bir enerji modeli olan Thorus formu” olduğunu görür.

Thorus şekli antik mısırdan, inka ve mayalara kadar çeştli kültürlerde kullanılmaktadır. Anadolu’da da her zaman bilinmekte ve kullanılmaktaydı. Yer ve göğü birleştiren anadoludaki “hayat ağacı”(demir ağaç) motifi bu şekilden türemekte ve bunun gizli bilgilerini bize iletmektedir.

Bu sergide thorus formu biçimsel olarak direk gösterilmemiştir. Sadece enerji akışı hayal edilmiş ve onun ressamın belleğine yansıması olan formlar soyutlaşarak ifade bulmuştur. Sergi genelinde yoğun olarak kullanılan mor renk de bize mistik bir boyutu çağrıştırmaktadır.

Birce Yıldız kullandığı karışık tekniğe taşları da ekleyerek bize farklı bir deneyim sunmaktadır. Doğal Değerli taşları kullanarak onların yaydığı enerjilerden de faydalanmaktadır. Akik, Aventurin, Florit, Ametist gibi değerli taşların insan ve mekan üzerindeki olumlu etkileri bilinmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT