Bruno Barbey`nin İstanbul`u

Tarihler: 16 Nisan 2010 Cuma ~ 30 Mayıs 2010 Pazar 16 Nisan - 30 Mayıs 2010 aarsı

Yer: Yapı Kredi Sermet Çifter Salonu

Adres: İstiklal Caddesi, No: 161-161A, Kat: 1 34433 Beyoğlu, İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 252 47 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 16, 2010 ~ May 30, 2010

Bruno Barbey’nin İstanbul’u

İstanbul’un 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilmesiyle hız kazanan ve İstanbul’u bütün katmanlarıyla ele almaya çalışan kültürel etkinlikler dizisine bir katkı da dünyaca ünlü Fransız fotoğrafçı Bruno Barbey’den...

Yapı Kredi Sermet Çifter Salonu, 16 Nisan’da açılacak olan Bruno Barbey’nin İstanbul’u sergisine ev sahipliği yapıyor. Geçtiğimiz yıllarda Mayıs 68 ve İtalyanlar sergileriyle İstanbul’a konuk olan Barbey’nin objektifine bu kez İstanbul takıldı: Şehrin renksel uğultusu, Doğu-Batı sentezi/açmazları, gündelik yaşamın kaotik hali, kısacası İstanbul’dan kareler. Son beş yıldır yoğun şekilde İstanbul’u fotoğraflayan Barbey, sergi için 60 renkli fotoğraf seçti.
Bir söyleşisinde “Fotoğraf çekerken sadece renklerle ve gölgelerle ilgilenmem, tarihle de ilgilenirim. Beni daha çok etkileyen ve ilgimi çeken, derin tarihi birikimleri olan kadim coğrafyalar ile o coğraflayaların insanlarıdır” diyen Magnum Photos üyesi Bruno Barbey, yüzyıllar boyunca İstanbul’u kâğıda dökmüş seyyah-yazarlardan, gravürlerini yapmış sanatçı-ressamlardan sonra, görsel hafızamıza yeni hazineler kazandırıyor.

Bruno Barbey:
Fas doğumlu Fransız fotoğrafçı Bruno Barbey, İsviçre’deki “Ecole des Arts et Métiers”de fotoğrafçılık ve grafik eğitimi aldı. 1961-64 yılları arasında küçük bir “teatral dünyanın” kahramanları olarak konumlandırdığı İtalyanlar’ı fotoğrafladı. Magnum’la çalışmaya 1964’te başladı, Paris’teki siyasi ayaklanmaları ve öğrenci hareketini fotoğrafladığı 1968’de ajansın üyesi oldu. 1979-81 yılları arasında tarihinde bir dönüm noktası yaşamakta olan Polonya’yı fotoğrafladı. 1992-1995 yılları arasında, Magnum International’ın başkanlığını yaptı.
Barbey, fotoğrafçılık hayatı boyunca beş kıtada yolculuk etti, askeri çatışmalara şahit oldu. Çocukluğunun geçtiği Fas’ta sık sık çalıştı. 1999’da, Paris’teki Petit Palais’de Barbey’nin otuz yıl boyunca Fas’ta çektiği fotoğraflar sergilendi. Barbey’nin çalışmaları, dünyanın önde gelen dergilerinde yayınlandı. Fransız devlet nişanı “Légion d’honneur” da dâhil olmak üzere pekçok ödül kazanan Barbey’nin fotoğrafları uluslar arası etkinliklerde sergilendi ve pekçok müzenin koleksiyonunda yer buldu.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT