Burcu Aksoy - 00:00

Tarihler: 11 Haziran 2013 Salı ~ 13 Temmuz 2013 Cumartesi

Yer: Sanatorium

Adres: Asmalı Mescit Mah. Asmalı Mescit Sok. No: 32/A Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 293 67 17

Web: http://http://www.sanatorium.com.tr

E Posta: info@sanatorium.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 11, 2013 ~ Tem 13, 2013

Fotoğraf sanatçısı Burcu Aksoy, ilk kişisel sergisi “00:00” ile 6 Haziran 2013 – 13 Temmuz 2013 tarihleri arasında Sanatorium'da.

Burcu Aksoy Burcu Aksoy, çeşitli karma sergilere fotoğraf çalışmalarıyla katıldı. İstanbul Modern Müzesi koleksiyonunda dört adet işi, İstanbul ve yurtdışındaki birkaç özel koleksiyonda çeşitli işleri bulunmakta. Sanatçının fotoğrafları son olarak Bahreyn’deki “Bahrain National Museum”un “İstanbul Modern – Bahreyn” koleksiyon sergisinde yer aldı. Burcu Aksoy, fotoğraf çalışmalarının yanı sıra, desenden mekân tasarımına pek çok iç mimarlık ve tasarım çalışmaları gerçekleştirdi.

Burcu Aksoy Sanatçının fotoğraf çalışmalarının bir toplamını içeren “00:00” sergisi, fotoğrafın bilinçdışı ile etkileşimlerinden besleniyor. Sanatçı, “00:00” sergisinde yer alan çalışmalarını şöyle tanımlıyor:

Burcu Aksoy “Bilincin önce bilinçdışı tarafından oluşturulması gerektiğine göre, ancak bilinçdışının ortaya çıkarabileceği akıl durumlarının oluşturduğu görüntüler, yani ilk bakışta görülenin anlam ve algısını aşacak güçte şeyler üretme ve anlatma isteği bakış açımı oluşturur. Fotografik işler bu düşüncelerin iki boyutlu ifadesidir; objektifin gördüğünden farklı ve yapanın kendisinden başkasının tahayyül edemeyeceği görüntüyü sunar.

Fotoğraflarda tek bir an tespiti yer almaz. Aksine, birden fazla an bir araya gelir; çekilen kareler, dijital ortamda bir araya gelerek gerçek(!) olandan hayali(!) olanı yaratır; her bir fotografik iş belli bir zaman dilimini isim olarak seçer. Şeklen ve ruhen deformasyon, kaotik devinim , insanın içindeki vahşetin de estetik kaygılar kadar ortaya çıkabildiği görüntüler, bu görüntülerin çekici olduğu kadar itici olma hali ve hakkı, fotografik işlerimin karakteridir. Psikiyatri terimlerinin serilerin isimleri olarak kullanılması da bundan dolayıdır.”

Burcu Aksoy Burcu Aksoy’un “00:00” sergisi, 6 Haziran 2013 – 13 Temmuz 2013” tarihleri arasında, Sanatorium’da takip edilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT