Caner Şengünalp - İstanbul

Tarihler: 19 Aralık 2013 Perşembe ~ 18 Ocak 2014 Cumartesi

Yer: Galeri İlayda Tesvikiye

Adres: Hüsrev Gerede Cad. No:37 34330 Tesvikiye Şişli İstanbul

Telefon: 0212 227 92 92

Web: http://http://www.galleryilayda.com

E Posta: info@galleryilayda.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 19, 2013 ~ Oca 18, 2014

Oldukça ilginç heykel çalışmaları olan Caner Şengünalp 19 Aralık – 18 Ocak tarihlerinde Galeri İlayda’da. Göçün tetiklediği sosyo kültürel ve toplumsal değişimlerin sonuçları ve neden olduğu durumlar bronz, taş, ahşapla biçimlenerek 3 boyutlu anlatıma dönüşecek…

Bu serginin ana ekseni, İstanbul’un aldığı göçle sosyo kültürel ve kentsel anlamda geçirdiği süreç üzerine oturtulmuştur. Her geçen gün daha da kalabalıklaşan ve buna paralel daha çok yaşam alanı ve konut ihtiyacı duyan kent, şiddetli bir biçimde kentsel dönüşüm projeleriyle yeniden inşa edilmektedir. Ancak insanların yaşam mekanlarına yönelik yenileme ya da dönüşüm gibi demokratik katılım kanallarının açık olması gereken bir mekânsal düzenleme sürecini, bırakın yerel halkın ve ilgili çevrelerin katılımını sağlamayı, bölge halkının itirazlarını dikkate almadan gerçekleştirmektedirler. Hatta onları kendi mülklerinden ederek bir anlamda yerlerinden etmektedirler.

Birbirinden yüksek yapılarda vaat edilen lüks yaşamlar, duvarlarla çevrili, güvenlik görevlilerinin koruduğu izole yaşantılar, insanlar arasındaki sosyal bağları ve kültürel gelenekleri zayıflatarak onları birer maket insana dönüştürmektedir. Kentin pazarlanmasında ve şekillenmesinde büyük rol oynayan etkin güçler, insanların yaşam biçimlerini ve alışkanlıklarını, tıpkı konut projelerinin maketlerinden sattıkları, önceden kurgulanmış ve paketlenmiş yaşamlar gibi belirlemektedirler.

Sergideki çalışmalar bu söylemler üzerinden ele alınmıştır. “Maket” ölçeğine indirgemiş figürler, büyük bir tiyatro sahnesi gibi düşünülen, her gün daha da büyüyen ve dönüşen İstanbul’unbirer aktörleri olarak bu dev sahnede yerlerini almaktadırlar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT